Kategoriat
Peliarvostelut

Give Me the Brain!

Taattua Cheapass-laatua edustava Give Me the Brain! on korttipeli zombieiden pikaruokalan (Friedeys, joka esiintyy muissakin Cheapass-peleissä) arkipäivästä. Pelaajat ovat zombeja, jotka raatavat pikaruokalassa orjatyössä. Kaikki haluavat tietysti päästä kotiin pitkän päivän jälkeen, joten töistä olisi syytä suoriutua pian. Asiassa on vain yksi mutta, koko porukalla on käytössään tasan yhdet aivot, joten ongelmia on odotettavissa.

Pelin idea

Give Me the Brainin kansiGive Me the Brain! on korttipeli, jossa pelaajien pyrkimyksenä on päästä eroon korteistaan. Hankaluus on siinä, että iso osa korteista on sen verran monimutkaisia, että niiden pelaaminen vaatii aivoja. Aivojen saaminen ja pitäminen itsellä ei olekaan mikään helppo tehtävä.

Pelin alussa aivoja ei ole kenelläkään. Tällöin on vuorossa tarjouskierros. Kortteja on kahdenlaisia, tehtäväkortteja, joita pelataan varsinaisilla kierroksilla ja tarjouskortteja, jotka eivät tee mitään tarjouskierrosten ulkopuolella. Isoimman tarjouskortin pelannut nappaa aivot ja aloittaa normaalin pelikierroksen.

Pelikierroksen aikana pelaaja voi pelata kädestään yhden tai kaksi korttia. Kortit saattavat siis vaatia aivoja ja lisäksi ne vaativat yhden tai kaksi kättä. Yhden käden kortteja saa pelata kaksi ja kahden käden kortteja yhden, onhan zombiellakin kaksi kättä. Jos sattuu löytämään ylimääräisen käden, saa pelata enemmän.

Jos pelaaja pelaa jonkun aivoja vaativan kortin, täytyy hänen heittää nopalla pudottaako hän aivot lattialle. Jos näin ei käy, siirtyy vuoro seuraavalle pelaajalle. Jos aivot putoavat, alkaa uusi tarjouskierros. Tätä jatketaan, kunnes joku pelaaja pääsee omalla vuorollaan eroon kaikista korteistaan.

Pelin kulku onkin usein vähän tylsää nykimistä, kun vähän väliä joku mokailee (tai pistetään mokaamaan) ja pudottaa aivot, jolloin tarjouskierros katkaisee pelin kulun. Tämä nykiminen voi käydä hermoille ajan myötä, mutta eipä Give Me the Brain! muutenkaan mikään pitkäikäinen ilo ole.

Ulkoasu ja loppuyhteenveto

Kortit ovat ihastuttavan vaaleanpunaisia. Materiaali on varsin ohutta, mutta kortit ovat onneksi riittävän isoja, jotta ne voi muovittaa jolloin sekoitustuntuma paranee huomattavasti. Pelin kuvituksen paras puoli on ehdottomasti Brian Snõddyn todella söpöt zombiet, jotka kuvittavat tarjouskortteja. Tehtäväkorteissa ei ole kuvitusta kuin kääntöpuolella, mutta toisaalta kortit ovat selkeitä ja helppotajuisia.

Give Me the Brain! on hauska ja vauhdikas korttipeli, joka sopii lyhyenä pelinä erinomaisesti pelattavaksi vaikkapa isompien pelien välissä pelaajia odotellessa. Kovin pitkäaikaiseksi iloksi siitä ei kuitenkaan ole. Se on turhan kaoottinen, jotta peli jaksaisi ilahduttaa pitkään. Vakavasti otettavaa korttipeliä etsivien kannattaa siis etsiä muualta.

Pelistä on ilmestynyt vuonna 2002 uusi Special Edition, jossa on värilliset, näyttävämmät kortit. Kiinnostava on myös tsekinkielinen laitos, jossa luonnollisesti kortit selittävä apulappu on ainoastaan sillä pelaajalla, jolla on aivot.

Suunnittelija:
Julkaisija: Cheapass Games
Ilmestymisvuosi: 1996
Pelaajamäärä: 3-8
Pituus: 30 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *