Kategoriat
Peliarvostelut

Lord of the Fries

Lord of the Fries sijoittuu samaan Friedeys-ravintolaan kuin Give Me The Brain. Zombiet raatavat tässäkin pelissä pikaruokaa tehden. Aivottomana on helppoa olla, mutta kyllä se vähän ruoanvalmistusta haittaa. Asiakkaiden ei siis kannata odottaa liikoja. Lord of the Fries on omaperäinen korttipeli, jossa pelaajat väsäävät erilaisia ruoka-annoksia asiakkaiden toiveiden mukaan. Tavoitteena on täyttää mahdollisimman monta tilausta ennen kuin peli päättyy.

Pelin idea

Lord of the Friesin kansiPelin kortit sisältävät erilaisia ruoka-aineksia, joita pikaruokalassa tarvitaan, kuten lihaa, kanaa, kalaa, ranskalaisia, sämpylöitä, kastiketta, kasviksia, juomaa ja niin edelleen. Pelaajat pyrkivät täyttämään tilauksia ja mitä enemmän ja mitä parempia tilauksia täyttää, sitä enemmän saa pisteitä.

Peliä pelataan yhtä monta jakoa kuin pelissä on pelaajia. Joka jaossa jaetaan ensin koko pakka pelaajille. Jakaja heittää nopalla ensimmäisen tilauksen listalta, joka on valittu kahdeksasta erilaisesta (itämaista, herkullista perusenglantilaista, meksikolaista, perushampurilaiskamaa ja niin edelleen).

Jokaisella listalla on eri annokset ja omat erikoissääntönsä, esimerkiksi meksikolaislistalla saa korvata liha-aineksia toisella lihalla mielensä mukaan. Ruokalistoja voi kehitellä itsekin lisää.

Ulkonäkö ja yhteenveto

Pelaamani deluxe-versio Lord of the Friesistä ei ole aivan totuttua Cheapass-linjaa. Kortit ovat värillisiä ja hauskassa laatikossa tulee vieläpä noppakin mukana. Peli on varsin tyylikkään näköinen, Brian Snõddyn zombiet ovat väreissä hyvän näköisiä. Värit ovat kirkkaita ja eri kortit erottuvat selvästi toisistaan. Vaikka Cheapassin normaali minimalistinen linja onkin arvostusta ansaitseva, he saavat minun puolestani tehdä näitä de-lux versioita enemmänkin.

Lord of the Fries on melko perinteisen tyylinen korttipeli ja toimii sen vuoksi varsin hyvin. Se on hauskaa ja kevyttä hupia, joka tosin muuttuu riittävän monella pelaajalla pitkäksi ja raskaaksi taakaksi. Kuuden pelaajan peli kestää siinä puolisentoista tuntia, joka on vähän turhan pitkä aika. Neljä-viisi jakoa kestää paremmin. Lord of the Fries on oivallinen valinta vähän rennompaan kortinpeluuseen.

Suunnittelija:
Julkaisija: Cheapass Games
Ilmestymisvuosi: 1998
Pelaajamäärä: 3-8
Pituus: 45-90 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *