Kategoriat
Peliarvostelut

Höhlengrölen

Höhlengrölen on pieni korttipeli, jossa kivikautiset rock-tuottajat yrittävät saada aikaan parhaimmat bändit. Kortit kuvaavat eritasoisia ja eri genrejä edustavia muusikoita, joista kootaan bändejä. Bändit voivat joko edustaa jotain genreä tai olla crossoverbändejä, missä tapauksessa bändin on oltava poika- tai tyttöbändi.

Teema on hauska ja humoristinen kuvitus auttaa asiaa melko lailla. Muusikot ovat parodioita nykyaikaisista. Osa vitseistä menee vähän ohi, sillä niiden kohteet ovat vain Saksassa tunnettuja muusikoita, mutta joukosta löytyy myös tuttuja nimiä.

Pelin idea

Höhlengrölenin kansiPohjimmiltaan Höhlengrölen on varsin yksinkertainen rommipeli. Vuoron alussa nostetaan kortteja, vuoron lopuksi heitetään pois. Kun kädessä on riittävän hyvä bändi, se pelataan pöytään. Jokaisen uuden bändin pitää olla edellistä saman pelaajan bändiä parempi. Kun pakka loppuu, lasketaan pisteitä. Sen jälkeen bändit heitetään pois ja pakka käydään läpi uudestaan, niin monta kertaa kuin mukana on pelaajia.

Höhlengrölen on helppo ja nopea peli, joka ei tarjoa suurempia elämyksiä. Se on kuitenkin teemaltaan hauska ja parempi kuin moni yleisesti tunnettu korttipeli, joita ihmisillä on tapana pelata. Tätä voisin tyrkyttää kavereille, joita kiinnostaa enemmän musiikki kuin pelit. Kaveripiirini on kuitenkin siinä määrin peliorientoitunutta, että pelaan mieluummin haastavampia pelejä.

Yksinkertaista ja hauskaa korttipeliä hakeville musiikinystäville Höhlengrölen on ehdottomasti hyvä ostos. Valitettavasti peli pitää ostaa ulkomailta, mikä on käytännössä mahdotonta sen suomalaiselle kohderyhmälle.

Suunnittelija:
Julkaisija: Krimsus Krimskrams-kiste
Ilmestymisvuosi: 2002
Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 30 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *