Kategoriat
Peliarvostelut

Karibia (Caribbean, Karibik)

Karibian aiheena ovat merirosvot, yksi viime vuosien suosikkiteemoista. Toisin kuin vaikkapa Merirosvopoukama, Karibia ei ole teemaltaan kovinkaan vahva. Merirosvoteema kuitenkin toimii, vaikka sen voisikin aika helposti korvata jollain muulla.

Pelin idea

Pelaajat palkkaavat merirosvoja ryöstelemään kaupunkeja ja viemään aarteet tukikohtiinsa. Kukaan ei kuitenkaan omista laivoja, vaan pelaajien tulee lahjoa merirosvot joka kierros uudestaan. Lahjominen tapahtuu rommitynnyreillä, jotka pelaajat jakavat joka kierroksella eri laivoille. Suurimman rommitynnyrin antanut pelaaja saa ohjata kyseistä laivaa.

Peli on siis sokkohuutokauppaa. Toisten pelaajien aivoitusten arvailu on pelin ydin. Laittaako vastapelaaja isoimman tynnyrin laivalle, jota eniten tarvitsee, vai luottaako hän siihen, että muut arvelevat hänen laittavan isoimman tynnyrin ja jättävät laivan rauhaan? Tämänkaltaiset pohdinnat liikkuvat pelaajien mielessä pelin aikana.Karibia

Kaoottista hupia

Karibia on hyvin kaoottinen peli. Jos sen kestää, pelistä saa hauskaa ajanvietettä. Voi olla varma, että omat suunnitelmat menevät uusiksi monta kertaa, mutta sepä pelissä onkin niin hauskaa. Kaksinpelinä peli on hivenen vaisu, peli loistaa kunhan pelaajia on ainakin kolme.

Sokkohuutokauppa on mekanismina usein kaoottinen ja tuo peliin runsaasti epävarmuutta. Karibiassa tämä epävarma mekanismi on saatu toimimaan erittäin hyvin. Peli on helppoa ja nopeaa viihdettä ja toimii hyvin myös vähemmän kokeneiden lautapelaajien kanssa.

Suunnittelija: ,
Julkaisija: Winning Moves, Marektoy
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 30 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

4 vastausta aiheeseen “Karibia (Caribbean, Karibik)”

Vauhdikas ja lyhyt pikkupeli isompien pelien välillä tai vaikkapa peliporukan viimeisiä paikalle odotellessa pelattavaksi. Monta hauskaa hetkeä on tämänkin parissa koettu, varsinkin jonkun onnistuessa kaiken kaaoottisuuden keskellä tekemään hyvin yllättävän ja pisteikkään siirron.

Meillä Karibia peli ja vaikuttaa mukavalta, mutta ohjeet hukkuneet, niin ei tiedä mitn sitä pelataan. Voisk joku kertoa pelin ohjeet!!!!!

Kiitos englannin kielisistä ohjeista, nämäkin käyvät. Mutta jos löytyy suomekieliset niin hyvä niin. Nyt pitää suomentaa nuo ohjeet perheemme 10 vuotiaalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *