Kategoriat
Peliarvostelut

Merirosvopoukama (Pirate’s Cove)

Merirosvot ovat viime vuosina olleet varsin suosittu aihe populaarikulttuurissa. Merirosvopoukama lienee paras aihetta käsittelevä lautapeli, sillä se vangitsee paljon hyvää merirosvotunnelmaa tyylikkääseen pakettiin. Tuloksena on hauska peli, joka tarjoaa kevyttä roolipelaamista ja jännittäviä meritaisteluja.

Pelin idea

Merirosvopoukaman kansiPelaajat kiertävät merirosvoamassa saaristoa. Joka kierroksella pelaajat valitsevat kohteensa yhtäaikaisesti, salassa muilta pelaajilta. Samalle saarelle suunnanneet pelaajat taistelevat, kunnes toinen tulee upotetuksi tai päättää perääntyä suosiolla. Sen jälkeen yksin saarillaan olevat keräävät aarteita, mainetta ja rahaa.

Aarteet itsessään eivät ole arvokkaita — ne täytyy saada haudatuksi aarresaarelle, jotta niistä saa mainetta — maine on se, joka pelin lopulta ratkaisee. Pelaajat voivat myös notkua tavernassa, josta mukaan tarttuu papukaijoja ja kortteja, joiden toiminnot antavat pelaajille yllättäviä mahdollisuuksia ja mainetta pelin lopussa.

Arvailevat merirosvot

Toisten pelaajien aivoituksia ei tarvitse arvailla ihan tyhjän perusteella. Suurimmat aarteet houkuttelevat tietysti aina, mutta myös joidenkin saarten mahdollisuus laivan eri ominaisuuksien parantamiseen voi vetää tiettyjä pelaajia puoleensa. Runkorikkoinen laiva suuntaa suurella todennäköisyydellä saarelle, jossa laivan runkoa voi korvata — ellei sitten laivan kapteeni päättele muiden päättelevän, että näin käy, jolloin kannattaakin tietysti mennä jonnekin aivan muualle…

Pelissä on paljon potentiaalia eläytymiseen ja merirosvotunnelmaan. Pelaajat voivat esimerkiksi alussa viritellä laivojaan omien mieltymystensä mukaan tai jahdata saaria kiertelevää legendaarista merirosvoa. Teema on pelissä mukana vahvasti.

Ilman kiinnostusta teemaa kohtaan ja eläytymistä merirosvon elämään peli on auttamatta tylsä. 12 kierrosta saman toistoa on liikaa, jos pelin tunnelma ei tempaa mukaansa. Jos teema miellyttää, Merirosvopoukama on kuitenkin erinomainen peli sekä perheille että aikuisille ja toimii yksinkertaisten sääntöjensä vuoksi hyvin myös kokemattomien pelaajien kanssa.

Merirosvot purjehtivat poukamassaan. Kuva: Gary James
Merirosvot purjehtivat poukamassaan. Kuva: Gary James

Suunnittelija: ,
Julkaisija: Days of Wonder, Lautapelit.fi
Ilmestymisvuosi: 2006
Pelaajamäärä: 3-5
Pituus: 60-90 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Merirosvopoukama (Pirate’s Cove)”

Joka aika sitten oli Lautapelit.fi:llä “Osta 3, maksa 2” -tarjous, jossa tämän pelin tilasin. Liikkeen päässä kuitenkin möhläsivät ja sain Dominionin tämän pelin tilalle, vaikka Dominion ei edes ollut tarjouksessa mukana. Silloin harmitti ja harmittaa edelleen – en sitten tajunnut alkaa vaihtoa sopimaan. Tämä peli täytyy jossain vaiheessa hankkia hyllyyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *