Kategoriat
Peliarvostelut

Villit varsat

Ikä: 4+. Villit varsat kisaavat toisiaan vastaan esteradalla tuuripelissä. Tavoitteena on olla nopein varsa, joka ylittää kaikki esteet.

Villit varsat on pitkän linjan lastenpelisuunnittelijan Heinz Meisterin HABAlle tekemä pienten lasten yksinkertainen noppapeli, joka on suunnattu nelivuotiaille lapsille.

Varsojen estekisa

Pelin alussa valmistellaan 12 laatan mittainen esterata asettamalla laatat satunnaiseen järjestykseen. Laattoja on keltaisia puunrunkoja, sinisiä jokia, vihreitä lammasaitauksia ja oransseja aitoja, kolme kutakin. Tämän jälkeen jokainen pelaaja valitsee itselleen oman varsan ja värinopat otetaan esiin. Neljässä nopassa on neljää eri väriä, jotka kuvaavat estelaattojen värejä.

Jokainen vuorollaan heittää neljää noppaa ja liikkuu eteenpäin esteiden yli, jos noppien värit täsmäävät estelaattojen väreihin. Jos taas mikään nopista ei vastaa välittömästi varsan edessä olevaa estelaattaa, pelaaja voi pidentää juoksurataa siirtämällä varsansa takana olevan estelaatan radan viimeisen esteen eteen. Peli päättyy, kun ensimmäinen varsa ylittää viimeisen esteen.

Kelpo noppaharjoitus

Peli sopii hyvin noppapelien harjoitteluun pientenkin lasten kanssa. Plussaa peli saa kestävistä puuvarsoista ja -nopista sekä paksuista estelaatoista, jotka kestävät pienten käsien käsittelyä.

Peli opettaa lapselle myös hahmotuskykyä: aluksi lapsi pelaa asettamalla heitetyt nopat estelaattojen viereen etenemisen hahmottamiseksi, mutta iän ja kokemuksen karttuessa hän oppii hahmottamaan etenemisen silmäilemällä noppien värit ja vertaamalla niitä varsansa edessä oleviin estelaattoihin.

Faktat Villeistä varsoista

Suunnittelija:

Julkaisija: HABA (2012)

Mutkikkuus: Erittäin yksinkertainen. Kaksivuotias pystyy pelaamaan mukana, kunhan osaa heittää noppia, tunnistaa värejä ja jaksaa keskittyä vuoronsa odottamiseen.

Onnen vaikutus: Villit varsat on täysin onneen perustuva, eikä pelissä voi tehdä ollenkaan omia valintoja.

Vuorovaikutus: Huonolla noppatuurilla voit pidentää pelin kestoa ja siten hieman vaikeuttaa muiden peliä.

Teema: Lapset pitävät hevosista ja antavat niille mielellään omia nimiä.

Uudelleenpelattavuus: Lapset jaksavat pelata tätä uudestaan ja uudestaan, mutta aikuisia täysi tuuripeli ei aina innosta.

Saavutettavuus: Pelaajavärit ovat musta, valkoinen, vaaleanruskea ja kastanjanruskea. Ruskeat saattavat mennä huonossa valaistuksessa sekaisin.

Pelaajamäärä: 2–4. Toimii kaikilla pelaajamäärillä yhtä hyvin.

Pituus: 10 minuuttia, joka pitää aika hyvin paikkansa ensimmäisillä pelikerroilla. Kun säännöt ovat tutut, voi peli olla ohi jo muutamassa minuutissa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *