Kategoriat
Uutiset

Vuoden peli 2010 -finalistit julkistettu

Vuoden peli -finalistit vuodelle 2010 on julkistettu. Voittajat julkistetaan 20.8.2010 Forma-messuilla.

Vuoden peli 2010 logoLasten pelien sarjassa finaaliin pääsivät:

Perhepelien sarjassa finaalissa ovat:

  • Hoksotin (WSOY)
  • Dixit (Lautapelit.fi)
  • Fauna (Competo)

Aikuisten pelien sarjassa finaalissa ovat:

Kaikin puolin suhtkoht siivot finalistit. Jonkinlainen harmi on uusien kotimaisten pelien puuttuminen listalta, nyt vain Odin’s Table edustaa uudempaa suomituotantoa. Arvuuttimen karsiutuminen pois on ainakin surku ja muutkin kotimaiset pelit olisi nähnyt listalla ihan mielellään.

Perhepelisarjassa Hoksotin on WSOY:n Oppi & Ilo -sarjan tuotteita (WSOY on itse asiassa varsin merkittävä lautapelijulkaisija Suomen mittakaavassa). Tämän nopeus- ja oivalluspelin ikäsuositus on 4+, joten hirveän mutkikkaasta pelistä ei ole kyse. Minotaurus on Legon pelejä, jotka tarjoavat tuunattavuutta ja melko yksinkertaisia peli-ideoita. Muumien purnukkajahdista ei ole toistaiseksi mitään tietoa saatavilla.

Arvataan nyt vielä voittoriviä: Maaginen labyrintti, Dixit ja Mallorca, mutta miksei myös Minotaurus, Fauna ja Odin’s Table. Dixit on ollut tähän asti sellainen palkintorohmu, että veikkaan sen vievän tämänkin palkinnon. Kyseessä on sitä paitsi hyvä peli. Lastenpelipuolella Maaginen labyrintti on ainakin oiva valinta, joskin Lego-pelien uutuudenviehätys voi viedä palkinnon Minotaurukselle. Aikuistenpeleistä Genoa tuskin voittaa, muuten sanoisin että Mallorca vie palkinnon 60/40-todennäköisyydellä.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

5 vastausta aiheeseen “Vuoden peli 2010 -finalistit julkistettu”

Vuoden peli sarjassa saisi kohta olla jo “kotimaiset pelit” kategoria, kun julkaisuja jo tulee aika kiivaalla tahdilla… Ainakin ehkä aikuisten sarjan rinnalle voisi olla mukava lisä.

Oma veikkaukseni voittajista on melko lailla sama kuin Mikollakin. Mallorca voittaa aikuisten sarjan, Dixit toivottavasti perhesarjan, vaikka en minä Faunaakaan vastustaisi. Lastenpeleistä en osaa sanoa sen kummempaa. Maaginen labyrintti vaikuttaisi vahvalta ehdokkaalta.

Mielenkiintoiset finalistit!

Lasten sarjassa pelaamattomuus haittaa voittajan veikkaamista. Maaginen labyrintti on erinomainen peli ja on kyllä vahva ehdokas voittamaan mutta yllättäjilläkin on varmasti mahdollisuuksia.

Perhepeleissä oma suosikki on Fauna mutta Dixit on kyllä vahvoilla voittamaan myös. Hoksotin oli suurin yllätys tällä listalla sillä WSOY ei ole aiemmin suuremmin juhlinut kilpailuissa.

Aikuisten pelit on myös mielenkiintoinen sarja. Genoa on hyvä peli mutta kukaties liian raskas voittamaan palkintoa, Odin’s Table puolestaan on pelattavissa vain kahden pelaajan kesken, mikä saattaa laskea pelin osakkeita kilpailussa ja Mallorca on ihan pätevä peli vaikkei oma suosikkini olekaan. Mallorca on vahvoilla voittamaan mutta tässäkin kategoriassa voi kyllä tulla yllätyksiä.

Fauna vaikuttaa tosi hauskalta, mutta en usko että se kuitenkaan päihittää palkintorohmu Dixitiä. Sama homma Genoan ja Odinin kanssa. Ovat ihan mahtavia molemmat, mutta tuskin pärjäävät helpolle ja moninpelattavalle Mallorcalle. Lastenpeliä onkin hankalampi arvata. Legoissa ja Labyrintissa on kuitenkin sen verran paljon näpräiltävää, joten periaatteessa palkinto voisi tällä kertaa lähteä Muumilaakson suuntaan…

Mikko, tästä aiheestahan voisi rakentaa hauskan veikkauksen Lautapelioppaan sivulle.

Perhepelisarjassa liputan kyllä Faunan puolesta. On osoittautunut melkoiseksi hitiksi kaikkialla, minne olen sitä kiikuttanut pelattavaksi. Itsellä on sellainen fiilis, että Dixit ei kolahda ihan samalla tavalla kaikille. Hoksotin ei ole tuttu, mutta saa olla aikamoinen yllätyshitti jos nousee sisällöllisesti kilpailijoidensa tasolle.

Aikuisten pelifinalistit on huomattavasti nihkeämmät. Mallorcalle menee ääni vaikka en sitäkään voi kovin omaperäiseksi tai mielenkiintoiseksi kehua. Genoan pahin kompastuskivi on sen kesto. Odin’s Table taas on turhan abstrakti.

Lasten peleistä ainoa tuttu on Maaginen labyrintti, mikä ei ainakaan ole yhtään pöllömpi tapaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *