Kategoriat
Peliarvostelut

To Court the King (Um Krone und Kragen)

To Court the King on hienostuneempi versio Yatzystä. Yatzy ei ole varsinaisesti lautapeliharrastajien suosiossa, mutta To Court the King onnistuu lisäämään nopanviskontaan tarpeeksi peliä.

Pelin idea

To Court the Kingin kansiPelin alussa pelaajilla on käytössään kolme noppaa. Sopivilla suorituksilla pelaajat saavat erilaisia hahmoja kuvaavia kortteja, jotka antavat pelaajille lisää noppia, mahdollisuuksia muuttaa nopanheittojen tuloksia ja niin edelleen. Parilla saa esimerkiksi maanviljelijän, joka antaa yhden lisänopan.

Pelin tavoitteena on heittää seitsemän samaa numeroa, jolla saa kuninkaan. Se käynnistää loppupelin, jossa kaikki yrittävät heittää mahdollisimman suuren määrän samoja numeroita. Suurin tulos voittaa.

To Court the King on luonteeltaan tuuripeli. Huonosti pelannut pelaaja voi voittaa, jos sattuu viimeisellä kierroksella heittämään hyvän tuloksen. Yleensä paremmat kortit kerännyt pelaaja vie voiton, mutta kun nopilla pelataan, joskus tulokset voivat olla yllättäviä.

Peli toimii parhaiten pienemmillä pelaajamäärillä. Pelaajien vuorot ovat melko pitkiä, eikä muilla pelaajilla ole mitään tekemistä toisten vuoroilla. Neljän tai viiden hengen pelissä omaa vuoroaan saa odottaa kauan. Muun sosiaalisen toiminnan ohessa tämä ei ole suuri ongelma, mutta jos pelaaminen on pääasia, odottelu on tylsää.

Lue To Court the Kingin säännöt.

Suunnittelija:
Julkaisija: Amigo, Rio Grande Games
Ilmestymisvuosi: 2006
Pelaajamäärä: 2-5
Pituus: 45 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “To Court the King (Um Krone und Kragen)”

Mielestäni tosi hauska Yatzy -versio teemalla. Laatu on erinomainen – kortit ovat paksuja ja kestäviä, nopat todella hienoja ja ja ja… Kerrassaan upea peli! Jos jotain negatiivista pitää sanoa, niin General -kortti on ylivoimainen. Vain yksi pelaaja voi sen saada ja hän saa käyttöönsä 2 pelinoppaa lisää. Varsinkin kahden pelaajan pelissä voittaja on aika varmasti General -kortin saanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *