Kategoriat
Peliarvostelut

Jolly Octopus

Ikä: 4+. Pystytkö varastamaan rapuja Jolly-mustekalan alta? Jolly Octopus on lastenpeli, jossa mustekala heiluttaa lonkeroitaan ja kutiaa herkästi.

Jolly-mustekala istuu kivellä ja suojelee pikkurapuja ahneilta pelaajilta, jotka yrittävät koukkia niitä talteen pihdeillä. Jolly heiluttaa lonkeroitaan ja kutiaa herkästi ja jos Jolly alkaa nauraa, pelaajan on lopetettava vuoronsa. Tavoitteena on kerätä setti erivärisiä rapuja.

Pelin idea

Jolly Octopusin kansiJolly Octopus on elektroniikkahärveli. Kun mustekalan päätä painaa, se alkaa pyöriä ja heiluttaa lonkeroitaan. Jos lonkeroon koskee, Jolly pysähtyy ja nauraa karmivaa elektronista nauruaan ja pelaajan on lopetettava vuoronsa ja palautettava rapu takaisin.

Voihan sen arvata, miten tällaisen pelin kanssa käy: lapset rakastavat ja aikuiset eivät voi sietää. No, pelinä Jolly Octopus ei ole lastenkaan mielestä kummoinen, mutta hassua ääntä pitävänä leluna se menee täydestä. Peli on aika helppo, sillä lonkerot eivät reagoi kosketukseen aina ollenkaan niin herkästi kuin pitäisi. Onneksi se myös tarkoittaa, että peli on nopeasti ohi.

Lasten leluksi

Jolly Octopus sopiikin parhaiten lasten keskinäiseen pelaamiseen ja leikkimiseen, sillä saa pari noin nelivuotiasta pikkupelaajaa viihtymään keskenään jonkin aikaa.

Aikuisten apua tarvitaan kuitenkin pelin kokoamiseen. Laatikko on sen verran pieni, että mustekalalta joutuu irrottamaan lonkeroita, jotta se mahtuu laatikkoon. Lonkerot ovat kuitenkin niin tiukassa kiinni ja sen verran herkkiä särkymään, että niiden irrottaminen ja kiinnittäminen on ehdottomasti aikuisten puuhaa. Hieman isompi laatikko tai hieman helpommin irtoavat lonkerot olisivat olleet paikallaan.

Jos haluaa lapsille vähän aikaa viihdyttävän lelun, Jolly Octopus ei ole paha valinta, mutta jos itse haluaa pelata lasten kanssa, kannattaa hankkia joku ihan oikea peli.Jolly istumassa kivellään

Faktat Jolly Octopusista

Suunnittelija:

Julkaisija: Ravensburger (2011)

Mutkikkuus: Todella yksinkertainen.

Onnen vaikutus: Menestys vaatii sorminäppäryyttä.

Vuorovaikutus: Ei ole, jokainen yrittää vuorollaan.

Teema: Mustekala on hassu ja lapsia Jollyn karmea nauru huvitti kovasti.

Uudelleenpelattavuus: Ei tästä kyllä kestoklassikkoa saa millään.

Kieliriippuvuus: Peli on kielivapaa.

Pelaajamäärä: 2–4.

Pituus: 10 minuuttia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Jolly Octopus”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *