Kategoriat
Peliarvostelut

Tyynysota

Ikä: 4+. Tyynysodassa lingotaan pikkuisia tyynyjä pelilaatikosta muodostuvaan sänkyyn. Taitavin katapultin käyttäjä vie voiton.

Pehmoleluilla on vapaapäivä, joten ne ryhtyvät tyynysotaan. Tyynysota on hauska lasten lautapeli, jossa lingotaan katapultilla pieniä tyynyjä sänkyä kuvaavaan pelilaatikkoon. Näppärin linkoaja voittaa, mutta toisille voi myös aiheuttaa hieman takapakkia.

Pelin idea

Tyynysodan kansiJokaisella pelaajalla on neljä tyynyä, jotka on tarkoitus saada lingottua sänkyyn. Kun tyynyn saa laskeutumaan sänkyyn, pelaaja laittaa pystyssä seisovan pahvihahmon sängyntolpan päälle. Jos pahvihahmo sattuu putoamaan sängyntolpasta, pelaaja joutuu ottamaan sen ja yhden tyynyn takaisin. Pelissä voi siis edistää omaa peliään tai yrittää jahdata toisten pahvihahmoja.

Tyynysota on säännöiltään erittäin yksinkertainen peli, jota pääsee pelaamaan nopeasti. Pelikin on melko nopeasti ohi, sillä tyynyjen linkoaminen on vauhdikasta puuhaa ja melko helppoa. Sänkyyn saa neljä tyynyä varsin helposti sijoittamalla katapultin lähelle sänkyä. Säännöt eivät sano etäisyydestä mitään, sitä säätämällä voi lisätä peliin hieman vaikeusastetta tarvittaessa.

Helppoa hupia

Pelin idea on sopivan pöhkö ja tyynyt ja katapultit ovat hauskoja. Hieman tylsää on se, että tyynyjen linkoaminen sänkyyn on paljon helpompaa kuin toisten pelaajien nappuloiden pudottaminen, joten pelaaja, joka keskittyy tykittämään tyynyjä sänkyyn voittaa pelin helposti. Toisaalta — ainakin peli on nopeasti ohi.

Kun yksi erä kestää helposti alle vartin, peli on helppo kaivaa esiin ja ryhtyä pelaamaan. Tyynysota vetoaa lapsiin ja herättää aikuisissakin myönteistä huomiota. Peli sopii hyvin aikuisten ja lasten välisiin otteluihin ja toimii myös kaksinpelinä.

Nalle valmiina sotaan. Kuva: Mikko Saari
Nalle valmiina linkoamaan tyynyn. Kuva: Mikko Saari

Faktat Tyynysodasta

Suunnittelija:

Julkaisija: Lautapelit.fi (2011), Amigo (2010)

Mutkikkuus: Pelin säännöt ovat erittäin yksinkertaiset ja sääntökirjasessa on vieläpä peruskurssi tyynyjen linkoamisen fysiikasta.

Onnen vaikutus: Taitava linkoaja vie voiton, mutta tuurillakin voi pärjätä.

Vuorovaikutus: Toisten pehmoeläimiä voi yrittää pudottaa sängyntolpista, mutta se on onneksi sopivan vaikeaa.

Teema: Pehmoeläinteema toimii hyvin ja pienet tyynyt ovat todella söpöjä.

Uudelleenpelattavuus: Peliä ei määräänsä enempää kerralla jaksa, mutta satunnaisesti pelattuna se toimii kyllä. Helpot säännöt ja suoraviivainen pelattavuus tekevät pelistä helpon kaivaa esiin koska tahansa.

Kieliriippuvuus: Peli on kielivapaa.

Pelaajamäärä: 2–4

Pituus: 10–15 minuuttia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *