Kategoriat
Peliarvostelut

In the Shadow of the Emperor (Im Schatten des Kaisers)

In the Shadow of the Emperor on kiehtova valtataistelu myöhäiskeskiajan Saksassa. Pelin kiehtovin piirre on sen perheleikki, jossa pelaajat ohjastavat dynastiaa, jonka jäsenet varttuvat, menevät naimisiin, lisääntyvät ja lopulta kuolevat vanhuuteen. Perheenjäseniä sijoitetaan huippuvirkoihin ja koko ajan tähtäimessä siintää Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan keisarin paikka.

In the Shadow of the Emperor on huolella tehty peli. Kuten parhaissa europeleissä on tapana, symboliikka on selkeää kun sen oppii. Keskiaikaisen tunnelman tavoittava kuvitus toimii ja värikkäät komponentit ovat ilo silmälle.

Pelin idea

In the Shadow of the Emperorin kansiHoukuttelevan teemansa takana In the Shadow of the Emperor on alue-enemmistöpeli. Pelaajat kasaavat voimaa eri elektoraatteihin ja kierroksen päätteeksi voimakkaimmasta tulee uusi vaaliruhtinas tai arkkipiispa. Alue-enemmistöpelien massaan peli ei kuitenkaan pääse hukkumaan, sen verran erikoisia pelimekaniikkoja on käytössä.

Pelaajien toiminnot tapahtuvat pelaamalla kortteja. Korttien pelaamiseen liittyy monta ulottuvuutta, joista nokkelin on ehdottomasti lisääntyminen. Osa korteista on vaaleanpunaisia, osa sinisiä. Jos sinisiä on enemmän, seuraavalla kierroksella pelaaja saa pojan. Jos pinkkejä on enemmän tai tulee tasapeli, jälkeläinen on tyttö. Pojista on yleisesti ottaen enemmän hyötyä.

Korttipelissä on myös aikaulottuvuus. Toiminnot on pistettävä tärkeysjärjestykseen, sillä kortteja on rajallisesti ja joku toinen voi ehtiä ensin. Kipeimmin tämä näkyy kortissa, jolla haastetaan istuva keisari, sillä kortti pitää ehtiä nappaamaan ensin jos sen haluaa, mutta sen valitsemisen jälkeen ei saa pelata enää mitään muuta.

Liike kannattaa

Peli kannustaa tavoittelemaan uusia asemia, sillä asemansa pitämisestä ei saa erityistä hyötyä lukuunottamatta jokaiseen virkaan liittyvää erikoisominaisuutta. Tärkeitä voittopisteitä saa kuitenkin vain valloittamalla uuden elektoraatin. Vain keisarin asema on niin hyvä, että sen pitäminen kannattaa.

In the Shadow of the Emperor on haastava peli ja harmittoman pienestä laatikostaan huolimatta ehdottomasti raskaammasta päästä tavallisia europelejä. Säännöiltään peli ei ole erityisen vaikea, sotkuinen ja hankala selitettävä kylläkin. Mietittävää riittää joka tapauksessa runsaasti ja kokemus tekee pelistä miellyttävämmän elämyksen. Peli on parhaimmillaan neljällä pelaajalla, mutta fanit kehuvat kaksinpeliäkin.

Suunnittelija:
Julkaisija: Hans im Glück, Rio Grande Games
Ilmestymisvuosi: 2004
Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 90-120 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *