Kategoriat
Peliarvostelut

Terra Nova

Terra Nova on hyvä esimerkki abstraktista pelistä, johon on kääritty päälle teema, joka ei aivan täysin istu. Maa-alueita rajaavat uudisasukkaat on ihan hauska idea, mutta kun yksi maa-alueiden lajeista on vesi! Tuloksena on uudisasukkaita, jotka kävelevät vetten päällä rakentamassa aitoja keskelle järveä.

Pelin idea

Pelaajat yrittävät aidata aluetta kuusikulmioista koostuvalla pelilaudalta. Vuorot rakentuvat siirroista ja rajakivien asettamisesta. Jokaisella pelaajalla on joukko uudisasukkaita, jotka kulkevat laudalla ja voivat siirtojensa päätteeksi pudottaa viereensä rajakiven.

Kun alue on rajattu siten, että sen sisällä on korkeintaan kolmea eri maastotyyppiä, se pisteytetään. Pistemäärä riippuu alueen koosta ja maastotyyppien määrästä. Mitä suurempi alue on ja mitä vähemmän erilaisia maastotyyppejä se sisältää, sitä paremmat pisteet se tuottaa. Pisteet kerää se, jolla on eniten väkeä alueella.

Kahdella pelaajalla Terra Nova on suorastaan kuivakka, kolmella pelaajalla parhaimmillaan ja neljällä aikamoista kaaosta. Mielenkiintoisinta pelissä on se, kuinka alussa siirrot ovat hapuilevia, mutta kuinka peli tiivistyy loppua kohden huomattavasti. Loppujen lopuksi Terra Nova muistuttaa luonteeltaan varsin paljon Pingwiniä.

Terra Nova

Suunnittelija: ,
Julkaisija: Winning Moves, Marektoy
Ilmestymisvuosi: 2006
Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 30-45 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *