Kategoriat
Uutiset

Uutiskatsaus 19.4.2019: Mensa Select -voittajat 2019

Vuoden 2019 Mensa Select -voittajat, listan pikku-uutisia, joukon Kickstarteria ja ensimmäiset fiilikset Journeys in Middle-earthista.

Uutiskatsaus esittelee vuoden 2019 Mensa Select -voittajat, listan pikku-uutisia, joukon Kickstarteria ja ensimmäiset fiilikset Journeys in Middle-earthista.

Mensa Select -voittajat 2019

Yhdysvaltojen Mensa on taas järjestänyt Mensa Mind Games -tapahtumansa, jossa noin 300 osallistujaa pelaa ja arvioi uusia pelejä ja valitsee niiden perusteella Mensa Select -voittajat.

Aika kevyitä pelejä palkitseva Mensa Select voi peliharrastajasta tuntua vähän yhdentekevältä, mutta on itse asiassa kaikkea muuta: Bezier Gamesin Ted Alspach on kuvaillut palkintoa tärkeimmäksi pelipalkinnoksi Yhdysvalloissa ja vastaa Saksan Spiel des Jahresia: voittajat saavat runsaasti näkyvyyttä valtavirtamediassa ja palkinto on myös ostavien asiakkaiden mieleen.

Vuoden 2019 Mensa Select -voittajat ovat:

Renegade on voittanut Mensa Selectin nyt viitenä vuotena peräkkäin! Rahalle on siis saatu kunnolla vastinetta. Mensa Selectiin osallistuminen maksaa 300 dollaria ja kymmenen kappaletta peliä. Mensalaiset pelaavat pelejä viikonlopun ajan ja arvioivat ne, jonka jälkeen voittaja selviää. Palkinto suosii melko kevyitä, helposti lähestyttäviä ja nopeasti opittavia pelejä – eli siis juuri sellaisia pelejä, joita valtaosa lautapelien pelaajistakin suosii.

Mensa Select -voittajat

Lautakunta

Lautakunnassa oli sääntöhimmeleistä puhuivat Tuomo PekkanenJoonas Konstig ja Tero Hyötyläinen. Milloin pelissä on liikaa sääntöjä?

Lyhyet

  • Tampereen lautapelitarjonta on laajentunut ja Taverna saanut kilpailijan. Siperiassa entisen Megazonen paikalla sijaitseva lasertaisteluareena ja yleinen viihdekeskus ZBase tarjoaa nykyään lautapelimahdollisuuksia. ZBasen oma pelivalikoima on noin 50 pelin kokoinen, tarjolla on tilaa massiivisen kokoisille peleille ja turnauskokoisia pelimattoja ja maastoja figupeleille. Tarjolla on myös erillisiä äänieristettyjä huoneita pelaamista varten. Pelaaminen maksaa 3 € henkilöä ja tuntia kohden, mutta jos ostaa virvokkeensa ZBasen baarista, pöytävuokraa ei peritä.
  • Game Developer Conference on taas julkistanut lautapeliaiheiset puheet netissä. Vuoden 2019 tapahtumassa puhuivat muun muassa Tom LehmannGeoff Engelstein, Gil Hova ja Cole Wehlre.
  • Game of Thrones: Oathbreaker on uusi Game of Thrones -teemainen sosiaalisen deduktion peli 5–8 pelaajalle. Pelissä ovat vastakkain toisaalta kuningas ja lojalistit, toisaalta kaaosta vaalivat salaliittolaiset. Pelaajilla on myös salaisia henkilökohtaisia agendoja.
  • Halli Klack on ollut Amigon parhaiten myyvä peli Yhdysvalloissa. Niinpä pelin nimeksi yhdenmukaistetaan Yhdysvaltojen mallin mukaisesti Clack!.
  • Seasonsin lisärit Enchanted Kingdom ja Path of Destiny tulevat saataville uusina painoksina vuoden 2019 puolivälissä.
  • WizKidsin Age of Dirt: A Game of Uncivilization on ikäänkuin Stone Age, mutta sen sijaan että työläisten epävarmuus tulee nopanheitoista, peli käyttääkin kuutiotornia, johon työläiskuutiot pudotetaan ja ulos tulee mitä tulee.
  • Catan tulee kesäkuussa Nintendo Switchille.
  • Rootiin tulee virallisia fanilaajennuksia. Brooklyn Game Labin kehittämä Fangus Khan -käärme on ilmeisesti ensimmäinen fanilaajennus, joka saa jossain vaiheessa vähän virallisemman julkaisun.
  • CMON:lta tulee God of War: The Card Game, korttipeliversio suositusta videopelistä. Peli tulee syksyllä 2019. CMONin lehdistötiedote.
  • A Feast for Odiniin on tehty todella hieno fanilisäosa.
  • On Wargaming on Matthew B. Caffrey Jr:n teos sotapeleistä, tosin siinä merkityksessä, missä armeijat niistä puhuvat. Sotapeliharrastajia kiinnostanee silti.
  • Vampire: the Masquerade – Blood Feud on ensimmäinen kaupallinen laatikkoon paketoitu megapeli. 4–32 pelaajan peli loistanee pelaajamäärän yläpäässä ja tarvitsee lisäksi pelinjohtajan tai parin. Megapelien tapaan Blood Feud koostuu erilaisista minipeleistä, joissa joukkueiden jäsenet toimivat eri tavoin: on sotilaallisempaa toimintaa kartalla ja sen tueksi sitten diplomatiaa ja politiikkaa.

Vampire: The Masquerade – Blood Feudin kansi

Kickstarter-pelit

Kickstarterin logo

Alla esiteltävät pelit ovat rahoitusta kerääviä Kickstarter-kampanjoita. Ennen kuin annat rahojasi Kickstarter-kampanjoihin, kannattaa tehdä vähän pohjatöitä. Lautapelioppaan Mitä huomioida Kickstarter-kampanjoita tukiessa -artikkeli on oivallinen aloituspiste.

Tähän on valikoitu mielestämme kiinnostavimpia ja parhaimpia kampanjoita, mutta mitään takeita ei näistäkään voi antaa.

Kampanjoiden yhteydessä puhutaan verottomasta toimituksesta. Se tarkoittaa, että toimitus tulee EU:n sisäpuolelta, jolloin arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa. EU:n ulkopuolelta tuleviin lähetyksiin lisätään 24 % arvonlisävero, joka lasketaan sekä tuotteen hinnalle että postikuluille.

Terraforming Mars: Turmoil on tähän mennessä isoin lisäri Terraforming Marsiin. Se tuo peliin poliittista kuohuntaa ja globaaleja tapahtumia, jotka vaikuttavat kaikkiin pelaajiin. Marsia hallitseva puolue antaa sitten pelaajille uusia mahdollisuuksia: jos tiedepuolue on vallassa, pelaajat voivat ostaa rahalla kortteja, vihreä puolue maksaa bonuksia metsien tekemisestä, kelvinistit edistävät lämmöntuotantoa ja punaisen planeetan säilyttäjät haluavat pitää planeetan marsinkaltaisena ja sakottavat TR:n nostamisesta.

Lisärissä tulee mukana myös muuten promona saatavat kaksikerroksiset pahviset pelaajalaudat – eli se juttu, mitä jo peruspelissä olisi pitänyt olla niiden ohuiden kartonkilipareiden sijasta. Näitä pelaajalautoja saanee kyllä jatkossakin erikseen ostettuna.

Lisäosa maksaa 34 dollaria. 79 dollarilla saa myös peruspelin, missä on niukasti järkeä kun peruspeliä saa suomenkielisenä kaupasta heti, mutta 139 dollarin paketti, jossa on peruspeli ja kaikki tähänastiset lisäosat voi jo olla kiinnostavampi. Postikuluja tulee 19–29 dollaria. Toimitus on veroton ja luvattu marraskuulle 2019. Kampanja löytyy täältä.

Terraforming Mars: Turmoil
Terraforming Mars: Turmoilin globaaleja tapahtumia.

Kingdom Rush: Rift in Time on lautapeliversio suositusta tornipuolustuspelistä. Pelissä on jokunen varsin nokkela oivallus, kuten hirviöiden toteuttaminen 5×5-ruudukkona, johon tornit ampuvat vahinkoa erimuotoisina tetrislaattoina. Tornit myös poistetaan pelistä joka kierros, jonka jälkeen ne voi joko pelata uudestaan tai antaa toiselle pelaajalle päivitettäväksi.

Peli maksaa 59 dollaria, 79 dollaria luksusmallina. Postikuluja luvataan 10–15 euroa. Toimitus on luvattu huhtikuulle 2020 ja se on veroton. Kampanja löytyy täältä.


11:59 on pieni mikropeli ydinsodan tunnelmissa: tuomiopäivän kello on minuuttia vaille puolenyön.

Print-n-play-version saa dollarilla, valmis peli maksaa 18 dollaria Suomeen toimitettuna. Hienompi DEFCON-laitos maksaa 29 dollaria. Päälle tulee lisäksi verot. Toimitus on luvattu helmikuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Volleyball High on pienikokoinen lentopallopeli Sweet Spot -tennispelin tekijöiltä. Pelissä animetyyliset japanilaiset lukiolaisjoukkueet kilvoittelevat lentopallomestaruudesta.

Peli maksaa noin 18 euroa Suomeen toimitettuna. Veroihin voi olla syytä varautua. Toimitus on luvattu marraskuulle 2019. Kampanja löytyy täältä.


Roam on Ryan Laukat‘n (Above and Below, Near and Far) uusi peli. Peli sijoittuu samaan Arziumin maailmaan kuin useimmat Laukat’n aikaisemmista peleistä. Pelaajat etsivät maailmaan kadonneita seikkailijoita ja kasvattavat omaa joukkiotaan pelin edetessä. Peli on aika nopea ja kestää vain 30–45 minuuttia.

Roam maksaa halvimmillaan vain 22 dollaria. Täydellinen versio maksaa 42 dollaria ja lisääkin rahaa saa palamaan lisäostoihin. Toimituskuluja tulee ainakin kymppi, mutta toimitus on veroton. Kampanja löytyy täältä.


Gulp! on kaksinpeli merellisellä teemalla. Molemmilla pelaajilla on identtiset kalavalikoimat, joilla yritetään syödä toisen pelaajan kalat siirtelemällä kalalaattoja pinoiksi – kenen laatta on pinon päällä pelin lopussa, hallitsee pinoa, ja isoimman kalamäärän hallitsija voittaa.

Peli maksaa 33 dollaria Suomeen toimitettuna. Päälle tulee verot. Toimitus on luvattu kesäkuulle 2019. Kampanja löytyy täältä.


Paradise Lost on eeppinen seikkailupeli, jossa pelaajat komentavat jotain tarinoista tuttua hahmoa taistelussa pahaa noitaa vastaan. Peli näyttää ensialkuun miniatyyrirymistelyltä, mutta onkin itse asiassa yhdistelmä päättelyä, työläistenasettelua ja resurssinhallintaa. Melko omaperäinen sekoitus siis.

Peli maksaa 72 dollaria Suomeen toimitettuna, keräilijäversiona 102 dollaria. Toimitus on luvattu marraskuulle 2019 ja se on veroton. Kampanja löytyy täältä.


Planet of the Apes: The Miniatures Board Game sen sijaan on ehta miniatyyripeli Apinoiden planeetasta. Todella rujon näköinen kampanjasivu ei kerro pelistä paljoakaan, mutta miniatyyrejä löytyy ja isoja puita myös.

Tarjolla on kaksi erilaista peliä ja paketillinen puita. Kaiken tavaran saa 260 dollarilla ja postikulut päälle. Toimitus on veroton ja luvattu kesäkuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Dungeonology: The Expedition on epätavallinen luolaholvauspeli, jossa tarkoituksena ei ole tappaa hirviöitä ja kerätä aarteita, vaan sen sijaan tutkia olentojen toimintaa ja pysytellä huomaamattomana. Parhaat kenttähavainnot tehneestä tutkijasta tulee tohtori ja luvassa on paikka luolaholvaustieteen laitoksen professorina.

Peruspeli maksaa 79 euroa, lisärin kanssa hinta on 105 euroa ja postikuluja on luvassa muutama kymppi. Toimitus on veroton ja luvassa huhtikuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Napoleon Returns 1815 jatkaa Worthingtonin sotapelien sarjaa. Napoleon-aiheisia pelejä on tullut ennenkin, nyt käsitellään Waterloota strategisella tasolla. Peli on melko tiivis, yksi peli kestää vain 90 minuuttia. Yksiköt ovat puupalikoita, jotka tarjoavat fog of waria, mutta ihan blokkisotapelistä ei ole kyse. Pelaaminen on muuten korttivetoista.

Peli maksaa 84 dollaria Suomeen toimitettuna ja verot päälle. Toimitus on luvattu lokakuulle 2019. Kampanja löytyy täältä.


18Chesapeake on yksinkertainen johdatus 18xx-pelien maailmaan. Peli lupaa helppoa pääsyä 18xx-pelien maailmaan, kesto on arki-iltoihin sopiva 150–210 minuuttia, säännöt sopivan yksinkertaiset ja pelissä on sisäänrakennettuja mekanismeja, jotka varmistavat, että peli etenee, vaikka pelaajat eivät sitä osaisi edistää (mikä on usein syy sille, miksi aloittelijoiden 18xx-pelit venyvät tuntikausia pidemmiksi kuin kokeneilla pelaajilla).

Peli maksaa 95 dollaria Suomeen toimitettuna. Jos ostaa kolme, hinta on 85 dollaria ja kuudella kappaleella 75 dollaria. Toimitus on veroton ja luvattu helmikuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Maquis on soolotyöläistenasettelupeli Ranskan toisen maailmansodan aikaisesta vastarintaliikkeestä. Pelaaja taistelee natseja ja kollaboraattoreita vastaan.

Peli maksaa 29 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on veroton ja luvattu joulukuulle 2019. Kampanja löytyy täältä.


Maximum Apocalypse: Legendary Edition on postapokalyptinen roguelike-tyyppinen yhteistyöpeli, jossa pelaajat seikkailevat ja tutkivat maailmanlopun jälkeistä maailmaa. Maximum Apocalypse on ilmestynyt jo 2018 ja on saanut ihan hyvän vastaanoton. Tämä uusi paketti sisältää uuden isomman laatikon ja miniatyyrit. Varsinaista uutta pelillistä sisältöä ei ole.

39 dollarilla saa päivityssarjan. Kaiken tähän asti ilmestyneen sisällön tarjoava paketti maksaa 129 dollaria ja parinkympin postikulut päälle. Toimitus on veroton ja luvattu toukokuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Zoocracy on politiikkaa käsittelevä peli, mutta kevennettynä eläintarhateemalla. Kaitsun arvostelussa on kerrottu tarkemmin, sieltä voi lukea lisää.

Peli maksaa noin 43 euroa Suomeen toimitettuna. Toimitus on luvattu syyskuulle 2019 ja se on veroton. Kampanja löytyy täältä.


Vampire: The Masquerade – Heritage on legacy-mekaniikalla toteutettu kampanja, jossa seurataan vampyyrisukulinjoja 700 vuoden ajan. Hahmot kehittyvät historiallisten tapahtumien myötä ja saavat uusia kykyjä ja ominaisuuksia.

Peli maksaa 59 euroa, 89 eurolla saa Kickstarter-lisäreitä päälle. Postikuluiksi arvioidaan 15 euroa. Toimitus on veroton ja luvattu maaliskuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Vertium: Shadows of the Complex on 1–4 pelaajan peli avaruuden asuttamisesta ja avaruustaisteluista. Peli oli Kickstarterissa viime vuonna ja sitä tuotetaan parhaillaan, nyt tällä uudella kampanjalla haetaan vain lisää ostajia, jotta painosta voidaan kasvattaa. Meneekö ihan Kickstarterin periaatteiden mukaisesti? Ei taida, mutta väliäkö tuolla.

Peli maksaa noin 38 euroa Suomeen toimitettuna. Veroista ei ole tietoa, eli varautuisin maksamaan verot. Toimitus on luvattu kesäkuulle 2019. Kampanja löytyy täältä.


Anachrony: Fractures of Time on lisäri Anachronyyn. Se tuo uuden pelilaudan ja uudenlaiset työntekijät, joilla voi kerätä arvokasta Flux-ainesta, jolla voi tehdä säröjä ajan rakenteeseen. Sen avulla exosuiteja voi siirtää toiminnosta toiseen, mikä taas voi aiheuttaa glitchejä ajan virtaan.

Pelkkä lisäri maksaa 45 dollaria. 60 dollarilla saa Infinity Upgrade Packin, jossa on kaikki Anachronyn tähän mennessä ilmestyneet lisärit ja laajennokset. 150 dollarilla pakettiin lisätään vielä Anachronyn peruspeli. Toimitus on luvattu maaliskuulle 2020, se on veroton ja postikuluja tulee 10–20 dollaria, riippuen siitä, miten ison paketin ottaa. Kampanja löytyy täältä.


On Mars on Vital Lacerdan uusi peli suositulla Mars-teemalla. Pelissä edistetään Marsin asuttamista Vital Lacerdan tyylille uskolliseen tapaan hyvin monimutkaisesti. Pelissä on Ian O’Toolen kuvitus, kuten näiltä EGGin julkaisemilta Lacerdan peleiltä on viime aikoina sopinut odottaa. Sääntökirjaa voi ihmetellä täällä.

Peli maksaa 89 dollaria ja arviolta 25 dollaria postikuluja päälle. Toimitus on veroton ja luvattu lokakuulle 2019. Kampanja löytyy täältä.

Mikon pelaamia

Katsauksen kuumin uutuus on tietysti The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth, Fantasy Flight Gamesin odotettu peli Taru sormusten herrasta -seikkailuista. Iso boksi on samaa puolikkaan kuution kokoa kuin Star Wars: Rebellion ja pelimekaniikan osalta lähin esikuva on Mansions of Madnessin kakkoslaitos.

Peli pyörii mobiilisovelluksen vauhdittamana. Pelaaminen on Mansions of Madnessin tapaan melko suoraviivaista: vuoron aikana saa tehdä kaksi toimintoa, jotka voivat olla liikkumista, taistelemista tai kartalla olevien lätkien tutkimista. Kun asioita yrittää tehdä, onnistuminen ratkaistaan kykytarkistuksella, jossa nostellaan pakasta kortteja ja katsotaan, osuvatko symbolit kohdalle; taidon määrä kertoo, kuinka monta korttia saa nostaa.

Kun sankarit ovat toimineet, on pahisten vuoro ja kone syytää laudalle sitten lisää pahiksia, kun tilanne edistyy. Karttaakin aukeaa esiin, kun etenee. Skenaariot muodostavat kampanjan, jossa edetään tehtävästä toiseen: ensin vaikka etsitään roistoleiriä kartalta, sitten kun se löytyy, seuraavassa skenaariossa ollaankin pienemmällä taistelukartalla, jossa ei välitetä paikkojen tutkimisesta, vaan keskitytään pieksemiseen.

Pelissä on paljon tuttua Mansions of Madnessista, mutta myös jonkin verran uutta, lähinnä kampanjamoodia ja vähän erilainen tapa määritellä, mitä kaikkea hahmot saavat tehdä. Ei siis mitään vallankumouksellista, mutta tuttua systeemiä on hiottu eteenpäin ja jos Mansions of Madness maistuu, Taru sormusten herrasta -teema joko miellyttää tai ei haitata, Journeys in Middle-earthia on helppo suositella. Jos taas Mansions of Madness tuntuu liian pitkältä peliltä, jossa on kovin vähän mielekästä päätöksentekoa pelin kestoon nähden, Journeys in Middle-earth ei oikeastaan asiaa muuksi muuta, ellet sitten ole todella kova Sormusten herra -fani.

Toinen kiinnostava uutuus oli Tavernan hyllystä illan viimeiseksi peliksi napattu Fireball Island: The Curse of Vul-Kar. Näyttävä boksi houkutteli kokeilemaan, mutta kun boksin sai käsiinsä ja sen avasi, sisältä paljastui yllättävänkin halvan tuntuiset osat. Tulipallosaari on aika köykäistä muovia, mutta niin kai se on vähän pakko olla.

Itse pelikin on hyvin kevyt: pelaajat juoksentelevat pitkin saarta keräten aarteita. Liikkuminen tapahtuu sentään kortteja pelaten (ajatuksella “liiku vähän ja tee enemmän” vs “juokse lujaa, mutta älä kerää aarteita”) eikä noppaa heittäen. Saarella on tulipalloja, joita pääsee toisinaan tökkimään liikkeelle ja jos onnistuu keilaamaan toisen pelaajan nappulan nurin, saa varastaa tältä aarteen.

Ihan hauska viritys ja varmasti toimii lasten kanssa – itsekin aion tätä kokeilla joskus jos Tavernaan lasten kanssa satun. Aika köykäinen juttu tämä nyt kuitenkin on, eikä sinänsä jäänyt hirveästi polttelemaan uusintaottelun kaipuusta.

Magic: The Gatheringiin palaan nyt sen verran, että viimeksi kehuin Winchester-draftia, mutta nyt olen tainnut muuttaa mieleni parhaan kaksinpeliformaatin suhteen. Testasin nimittäin grid draftia, joka osoittautui vielä paremmaksi. Sen toimintatapa on hyvin yksinkertainen, mutta toimiva:

  • Draftataan 18 yhdeksän kortin pakettia.
  • Jokainen paketti levitetään 3×3-ruudukoksi.
  • Aloittaja ottaa ruudukosta rivin tai sarakkeen eli kolme korttia.
  • Toinen pelaaja ottaa jonkun toisen rivin tai sarakkeen, eli kaksi tai kolme korttia.
  • Loput kortit heitetään pois, jonka jälkeen otetaan seuraava paketti ja aloittaja vaihtuu.

Prosesssi on helppo seurata, etenee nopeasti ja tarjoaa oivallisia tilaisuuksia vihadraftaamiseen. Jos haluaa itse saada ehdottomasti jonkun tietyn kortin pöydältä, tarjolla on silti kaksi eri tapaa ottaa se.

Mielenkiintoisena twistinä grid draftia voisi tehdä myös valikoimalla, josta puuttuu kokonaan yksi väri. Sen pitäisi parantaa pakkojen laatua jonkin verran ja toisaalta lisätä vähän kilpailua. Tätä täytyy kokeilla joskus. Samassa jutussa kuvataan muuten mainio Tenchester-formaatti neljän pelaajan drafteihin.

Pitkästä aikaa pelattua -osastolta täytyy vielä mainita Pax Pamir, joka oli pitkästä aikaa todella hauska kokemus. Onhan se hirveä sääntöhimmeli ja nytkin löydettiin uusia virheitä ymmärryksestämme, mutta pelaaminen on silti kiinnostavaa ja täyspitkäksi venyneessä pelissä oli useita jännittäviä hetkiä, joissa yksi siirto enemmän tai yksi raha enemmän olisi ratkaissut pelin jonkun eduksi. Peli on vahvasti elämysosastolla – juuri sellainen “sattumanvarainen-kaoottinen” Richard Garfield -peli, jossa tapahtumat ovat yllättäviä ja sekavia, mutta niitä on hauska seurata, kävi miten kävi.

Pelihaaste

Pelihaasteeseen kirjataan suorituksia vuoden aikana. Aiemmin suoritetut kohdat: 4, 8, 16, 26, 29, 34, 47, 48; 30; 24, 35; 1, 19; 31, 39, 46; 21, 37, 38.

7. Soolopeli: The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth tuli testattua pariinkin kertaan yksinpelinä. Hyvin toimii, ei siinä mitään, mutta on kyllä selvää, ettei yksinpelaaminen tarjoa minulle yhtään mitään.

40. Itse tehty peli: testasin Tuomo Pekkasen suunnittelemaa Rolling Ratikka -kupongintäyttöpeliä (missäänhän ei sanota, että pelin pitää olla minun itseni itse tekemä, joten lasken tähän nyt Tuomon itse tekemän pelin). Oikein hyvähän tämä kupongintäyttöpeli oli.

42. Uusi versio vanhasta pelistä: Modern Art, josta pelasimme Lautapelit.fi:n suomiversiota.

Tulevat lautapelitapahtumat

Lautapelioppaan uudet jutut edellisen katsauksen jälkeen

  • Zoocracy on Kickstarter-ennakkojuttu eläintarhapolitiikkapelistä.

Lautapeliopasta voi seurata monissa eri kanavissa. Lautapeliopas löytyy Facebookista ja Twitteristä. RSS-syötekin löytyy.

TelegramLautapeliopas löytyy myös Telegramista. Seuraamalla Lautapelioppaan Telegram-kanavaa, saat tiedon uusista julkaisuista välittömästi julkaisun jälkeen. Telegramissa päivitykset eivät huku algoritmien jalkoihin.

Lautapeliblogien päivitykset

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *