Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi:n myydyimmät 2011

Lautapelit.fi on julkaissut taas perinteiseen tapaansa viime vuoden myydyimmät pelit (kts. 2010, 2009 ja 2008). Listoja on taas kolme, sen mukaan miten laajasti pelejä on ollut saatavilla.

7 Wondersin kansiYleisessä sarjassa ovat pelit, jotka ovat myynnissä Lautapelit.fi:ssä ja kaikissa muissakin myyntipaikoissa:

 1. 7 Wonders
 2. Carcassonne + juhlapainos
 3. Mondo
 4. Dixit
 5. Bohnanza
 6. Eclipse
 7. Menolippu
 8. Tyynysota
 9. Dominion – Valtakunta
 10. Menolippu Eurooppa

7 Wonders nousi listan ykköseksi ja Mondokin tuli uutena tulokkaana kolmossijalle. Eclipse on listalla, koska sitä myytiin Suomen ulkopuolelle paljon. Tyynysota on neljäs uutuus listalla, muuten mentiin vanhoilla tutuilla.

Halli GalliSitten vain erikoisliikkeissä myytävät pelit:

 1. Halli Galli
 2. Pandemia
 3. Dixit Odyssey
 4. Power Grid
 5. 6 Nimmt
 6. Bang!
 7. Puerto Rico
 8. Principato
 9. Liiton arkki -Carcassonne
 10. Diamant

Suuria muutoksia ei listalla nähty. Halli Galli ja Pandemia hallitsevat yhä listaa. 7 Wonders hyppäsi yleislistalle, tilalle tuli Dixit Odyssey. Hovin juonet putosi painoksen loppumisen vuoksi pois, tilalle tuli Puerto Rico uuden painoksen myötä. Principato, Power Grid ja Liiton Arkki olivat muita uusia tulokkaita.

Eclipsen kansikuva. Kuva: Lautapelit.fiKolmannelta listalta löytyvät parhaiten myyvät englanninkieliset:

 1. Eclipse
 2. Guillotine
 3. Small World
 4. Munchkin
 5. Small World Underground
 6. Agricola
 7. Arkham Horror
 8. Mahjong
 9. Race for the Galaxy
 10. Space Alert

Viime vuoden ykkönen Agricola putosi kuudenneksi. Uusi ykkönen ei tietysti yllätä ketään: Eclipse on kaikkien aikojen ylivoimainen ykkönen tällä listalla. Small Worldit kävivät myös hyvin kaupaksi.

Lähde: Lautapelit.fi Top 10

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *