Kategoriat
Uutiset

Viikkokatsaus 27.3.2017: Sami Laakso rauhantekijänä

Sami Laakson Snowdale Designilta tulee uusi peli. Dawn of Peacemakers on pitkä skenaariopohjainen yhteistyöpeli Dale of Merchantsin maailmassa.

Tämä on Lautapelioppaan viikkokatsaus, kerran viikossa ilmestyvä kurkistus lautapelien maailmaan ja Lautapelioppaan tapahtumiin. Lukemalla tämän raportin joka viikko pysyt hyvin kärryillä siitä, mitä Lautapelioppaassa tapahtuu ja saat jonkunmoisen käsityksen lautapelimaailman olennaisista tapahtumista.

Tämän viikkokatsauksen toimittivat Mikko Saari ja Annika Saarto.

Sami Laakson uusi peli

Mikko: Sami Laakso julkisti viime viikolla Snowdale Designin uuden pelin. Dawn of Peacemakers tulee Kickstarteriin tämän vuoden aikana ja ilmestyy alkuvuodesta 2018. Tarkempi aikataulu riippuu pelin etenemisestä: Sami haluaa pelin olevan 90–95-prosenttisesti valmis Kickstarterin alkaessa. Tällä hetkellä mennään noin 85 prosentissa, peli on ollut työn alla jo vuoden.

Dawn of Peacemakers syntyi Samin halusta tehdä isompi peli. Ideoiden pallottelu johti sotapeleihin, mutta käännettynä: pelaajien tehtävänä on saada sota loppumaan. Peli on yhteistyöpeli, johon tulee matkan varrella myös mahdollisuuksia sooloiluun. Peli on kampanjamuotoinen, eli etenee skenaario kerrallaan.

Mukana on Mechs vs Minions -tyylisiä aukeavia ominaisuuksia, mutta mistään Legacy-pelistä ei ole kyse, vaan skenaarioita voi pelata niin monta kertaa kuin haluaa. Sami lupaili vähän Mechs vs Minionsia enemmän vaihtelua skenaarioiden välille.

Peliin tulee Chad Hoverterin (muun muassa Mice & Mystics) suunnittelemat miniatyyrit, puhutaan noin 30+ miniatyyristä ja 50+ maastolaatasta, josta rakennella karttoja skenaarioita varten. Peli sijoittuu Dale of Merchantseista tuttuun Daimyrian maailmaan, tosin tuhat vuotta ennen Dale of Merchantsien tapahtumia.

Lisätietoja löytyy Snowdale Designin sivuilta ja BoardGameGeekistä.

Dawn of Peacemakers
Prototyyppi testattavana. Kuva: Sami Laakso

Kingdomino on ilmestynyt suomeksi

Kingdominon kansiKingdomino on ilmestynyt suomeksi. Bruno Cathalan julkaisema peli on alunperin Blue Orangen julkaisu, mutta suomeksi sen julkaisee Lautapelit.fi. Tämä pieni ja näppärä perhepeli sijoittui Fairplayn Scoutaktion-listalla sijalle kuusi, eli oli Essenin messujen kuudenneksi kuumin uutuus.

Olen ehtinyt testaamaan ja hyvältähän tämä maistuu: pelaajat rakentavat 2×1 -dominolaatoista 5×5 -ruudukon, johon yritetään saada mahdollisimman suuria maa-alueita. Dominolaatat valitaan menetelmällä, jossa tämän vuoron laatan valitseminen määrittelee samalla seuraavan vuoron vuorojärjestyksen.

Kepeää perhepeliä hakevien kannattaa ehdottomasti kokeilla. Peli maksaa 25 euroa ja on jo saatavilla, tosin laajempi saatavuus koittaa vasta toukokuussa kun isompi erä saapuu laivarahtina.

20 osakilpailun PitchCar-turnaus Tavernassa

Lautapelikahvila Taverna järjestää yhteistyössä Lautapelit.fi:n kanssa PitchCar-turnauksen. Kisat pelataan kahden viikon välein oikeaa F1-kautta seuraten. Yhteensä kisoja on 20. Ensimmäisenä kisataan Australian Grand Pitch keskiviikkona 29.3. klo 17.

Jokaisen kisan parhaalle on luvassa pelipalkinto ja kaikkien kisaan osallistuvien kesken arvotaan muun muassa juoma- ja pelilipukkeita. Osallistuminen maksaa 5 € kisaa kohden. Kisoissa pelataan aika-ajot ja luultavasti kolme kierrosta. Kisoihin mahtuu 4–8 pelaajaa.

Kisoihin pitää ilmoittautua viimeistään kisapäivänä klo 12 mennessä Tavernaan.

Lisätietoja Facebookissa.

VarjoformulakisatTokaidon mobiiliversio ilmestynyt

Tokaidon odotettu mobiiliversio on ilmestynyt. Peli on viimeisen päälle kaunis ja rentouttava, kuten alkuperäinen lautapelikin.

Toistaiseksi suosittelen kuitenkin kevyttä varovaisuutta, peli vaikuttaa ensiarvioiden perusteella vähän bugiselta. Odottelemalla hetkisen saanee vähemmän bugisen pelin. Lisäksi Crossroads-lisäosa, joka on mielestäni lähes välttämätön lisäämään peliin kiinnostavaa päätöksentekoa, ei ole vielä saatavilla – vaan eiköhän sekin ole jossain vaiheessa tulossa.

Peli on saatavilla iTunesista ja Google Playstä.

Tokaido

Mysteriumiin tulee lisäosa

Mysteriumiin ilmestyy uusi lisäosa. Secrets & Lies lisää peliin uusia aseita, paikkoja, syyllisiä ja näkykortteja, mutta mukana on muutakin. Murha-aseen setvimisen voi korvata murhan motiivin selvittelyllä. Tämä tuo peliin uutta haastetta, sillä motiivi on huomattavasti vaikeampi saada selitettyä kuin ase.

GDC:n puheita netissä

GDC eli Game Developers Conference järjestettiin helmi-maaliskuun vaihteessa. Tapahtumassa kuultiin paljon luentoja pelisuunnittelusta ja pelien kehittämisestä, erityisesti videopelien näkökulmasta, mutta myös lautapelipuheenvuoroja Board Game Design Dayn puitteissa.

GDC:n arkistoista löytyy paljon mielenkiintoisia puheenvuoroja. Kiinnostaisiko kuulla, kun Chris Cantrell puhuu Mechs vs Minionsin taustoista, Tim Fowers puhuu Burgle Bros.:n kehityksestä, Rob Daviau puhuu Pandemic Legacyn kehityksestä tai lautapelikehityksen tilasta ylipäätään? GDC:n lautapeliarkistoista löytyy.

(Muuten vain suomalaisosaamista kuultiin tänä vuonna Stefan Engblomin luennolla Quest for the Healthy Metagame: Balancing Cards in ‘Clash Royale’.)

IDW:n retropelejä

IDW Games esitteli GAMA-messuilla tulevia julkaisujaan. Retropelien ystäviä viehättää varmasti kolmikko Centipede, Asteroids ja Missile Command, joista ei tiedetä vielä muuta kuin suunnittelijakolmikko, joka sisältää Dead of Winteristä tutun Jonathan Gilmourin. IDW julkaisee myös Richard Launisin Planet of the Apes -yhteistyöpelin.

Kickstarter-pelit

Kickstarterin logoAlla esiteltävät pelit ovat rahoitusta kerääviä Kickstarter-kampanjoita. Ennen kuin annat rahojasi Kickstarter-kampanjoihin, kannattaa tehdä vähän pohjatöitä. Lautapelioppaan Mitä huomioida Kickstarter-kampanjoita tukiessa -artikkeli on oivallinen aloituspiste.

Tähän on valikoitu mielestämme kiinnostavimpia ja parhaimpia kampanjoita, mutta mitään takeita ei näistäkään voi antaa.

Kampanjoiden yhteydessä puhutaan EU-ystävällisestä toimituksesta. Se tarkoittaa, että toimitus tulee EU:n sisäpuolelta, jolloin arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa. EU:n ulkopuolelta tuleviin lähetyksiin lisätään 24 % arvonlisävero, joka lasketaan sekä tuotteen hinnalle että postikuluille.

Miljardööribansheen paluu

Billionaire Banshee on muutaman vuoden takainen seurapeli (jota kehuttiin Shut Up & Sit Down -podcastissa), jossa pelaajat pohtivat, mennäkö naimisiin potentiaalisen parin kanssa. Jokaisella kandidaatilla on hyvä ja huono puolensa: vaikkapa se, että voit hengittää veden alla, jos vain juot parisi rintamaitoa, mutta parillasi on omituiset flamingojalat. Muut pelaajat äänestävät, päädytkö yhteen tämän ehdokkaan kanssa vai et.

Monien Kickstarter-pelien tapaan tätäkään ei ole Suomesta saanut, mutta nyt pelin ensimmäinen lisäosa on Kickstarterissa. Tarjolla on myös erinomaisen omituinen juttu: pelin voi saada NES-moduulina, joka siis vaatii toimiakseen alkuperäisen kasibitti-Nintendon.

Pelkkä lisäosa maksaa 15 dollaria ja peruspelin kanssa 45 dollaria. Päälle tulee postikuluja 15 dollaria. Toimitus ei ole EU-ystävällinen, joten päälle tulee vielä ALV. Vähän kalliiksi siis tulee, jos peruspelin haluaa. Toimitus on luvattu maaliskuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Billionaire Banshee

Rautatiet saapuvat Tšekkiin

18CZ on Leonhard “Lonny” Orglerin 18xx-peli, joka sijoittuu Tšekkoslovakiaan. Pelin erikoisuutena on kolme eri kokoa yhtiöille: pelissä on viisi pientä kolmen osakkeen yhtiötä, viisi keskikokoista neljän osakkeen yhtiötä ja viisi isoa yhdeksän osakkeen yhtiötä. Jokaiselle yhtiökoolle on omat junansa ja isommat yhtiöt voivat syödä pienempiä.

Pelissä on myös erikoisuutena kaksinpelimoodi, jossa pelataan dummy-pelaajan kanssa.

Peli maksaa 93 euroa Suomeen toimitettuna. Kaksi saa tilattua 170 eurolla, parhaan diilin saa kun tilaa seitsemän kappaletta hintaan 530 euroa. Toimitus luvataan lokakuulle 2017 ja on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

18CZ

Napoleonin verisin taistelu

Bloody Monday kuvaa verisintä Napoleonin taisteluista, Moskovan edustalla käytyä Borodinon taistelua. Taistelun on ottanut käsittelyynsä italialainen VentoNuovo, jonka käsialaa on muun muassa Blocks in the East. Tämä peli perustuu samaan pelimoottoriin kuin Leningrad ‘41.

Blokkipeli tämäkin on: sotajoukkoja kuvaavat kahden sentin blokit, jotka piilottavat joukkojen tarkat yksityiskohdat vastapuolelta. Blokkeja on yli 100, olihan taistelussakin varsin reippaasti väkeä.

Peli maksaa Suomeen toimitettuna 71 euroa. Kaverin kanssa hinta putoaa 61 euroon kappaleelta. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu lokakuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Bloody Monday

Kaiva, kasibitti, kaiva!

DIG on aarteenetsintää yksinkertaisilla säännöillä, onnenkoetuselementeillä, fantasiaroolipelitunnelmalla ja Nintendon kulta-ajoista muistuttavalla retrotyylillä.

Pelin saa omakseen 24 eurolla. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu lokakuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

DIG

Ikuinen sota

Aeon’s End: War Eternal on itsenäistä jatkoa pidetylle Aeon’s End -pelille. Aeon’s End on pakanrakennusta yhteistyönä, samoin tämä peli, joka on haluttaessa yhdistettävissä Aeon’s Endiin.

Aeon’s Endin pelaajia kiinnostanee kuvaus pelin uudesta Link-pelimekaniikasta. Muuten War Eternal näyttäisi jatkavan aika lailla “lisää samaa”-linjalla, mutta näyttäisi maistuvan, sen verran reippaasti kampanja on jo tavoitteensa ylittänyt.

Suomeen toimitettuna peli maksaa 85 dollaria. 155 dollarilla saa mukaan myös alkuperäisen Aeon’s Endin lisäosineen. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu elokuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Aeon's End: War Eternal

Mad Max -kilpa-ajoa

Badass Riders on korttivetoinen kilpa-ajopeli postapokalyptisella Mad Max -henkisellä teemalla.

Pelissä on korteista koottava kilparata, jossa on vastassa erilaista maastoa, lukuisia pelihahmoja omine ominaisuuksineen, erilaisia ajoneuvoja ja aseita, joilla jarruttaa muiden kuskien menoa.

Peli maksaa 20 euroa ja postikuluiksi arvioidaan tässä vaiheessa 5 euroa. EU-ystävällistä toimitusta lupaillaan joulukuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Badass Riders

Talonrakennusta kolmen pienen porsaan tapaan

The Grimm Forest on satuaiheinen peli, jossa kolme pientä possua kilpailevat talonrakentamisesta: jokaisen on tehtävä talo oljesta, puusta ja tiilestä.

Pelimekaniikka on toisten tekemisten arvuuttelua: jos samaan resurssintuotantopaikkaan menee useampi possu, tarjolla oleva tavara jaetaan, mutta jos osuu yksinään, saa pitää kaiken. Lisäksi mukana on muita satuhahmoja, joilta saa apua ja satukortteja, joilla voi säätää tilannetta: toivomuskaivolla voi vaihtaa kortteja, siltapeikolla taas varastaa toisilta tuotteita ja niin edelleen.

Pelin kuvitus on Mr Cuddington -tiimin työtä ja todella tyylikästä jälkeä.

Peli maksaa 59 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu joulukuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

The Grimm Forest

Nopikkaita huippuja

Dicey Peaks on uusi peli Scott Almesilta (Best Treehouse Ever, Tiny Epic -pelit). Pelin julkaisee Calliope Games.

Pelissä kiivetään vaaralliselle vuorelle. Mekaniikoiltaan peli on nopanheittoa, onnenkoetusta ja riskinottoa.

Pelin perusmalli maksaa 42 dollaria Suomeen toimitettuna, 52 dollaria luksusversiona, joka sisältää taidekirjan ja vaihtoehtoisen kansitaiteen. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu lokakuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Dicey Peaks

Vedenalaista diversiteettiä

DiverCity on harvinaisesti sukellusaiheinen peli. Yhteistyöpelissä pelaajat ovat tieteilijöitä, jotka suojelevat koralliriuttaa pahaa teollisuutta vastaan. Löytyykö koralliriutalta riittävästi luonnon monimuotoisuutta, jotta se voidaan julistaa luonnonsuojelualueeksi? Pelissä on kuusitoista eri vaikeusastetta, joten haastetta pitäisi riittää.

Perusmalli on Suomeen noin 45 euroa, miniatyyrien kera 60 euroa. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu marraskuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

DiverCity

Uusi impulssi

Innovationin ja Glory to Romen suunnittelijan Carl Chudykin scifi-peli Impulse ilmestyi jo 2013. Nyt pelistä on Kickstarterissa puolalaisen Czacha Gamesin uusi toinen laitos, jossa on Zak Eidsvoogin tekemä täysin uusittu ulkoasu.

Lisäksi paketissa on kaksi lisäosaa, Brake for Launch ja All Your Base. Brake for Launchissa rakennetaan ja kuljetetaan taistelualuslaivueita, joilla pitäisi voittaa sotia. All Your Basessa rakennetaan tukikohtia.

Peruspeli maksaa Suomeen 33 puntaa. Lisäosien kanssa hinta on 50 puntaa. Kuuden kimpassa lisäosallisen paketin hinnaksi tulee 37 puntaa. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu lokakuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Impulse

Teräksen kolinaa

Clash of Steel: A Tactical Card Game of Medieval Duels on juurikin sitä mitä nimi lupaa: taktinen kaksinkamppailu keskiaikaisen teräksenkalskeen parissa.

Pelaajien pitää huolehtia taistelijansa kestävyydestä, taisteluasennoista, eri aseista ja niin edelleen. Pelaaminen on yksinkertaista, nopeaa ja taktista.

Suomeen toimitettuna peli maksaa 18 dollaria. Toimitus on luvattu syyskuulle 2017. Toimitus on EU-ystävällinen, vaikka tällä hinnalla sillä ei merkitystä olekaan. Kampanja löytyy täältä.

Clash of Steel

Tähtiintuijottelua

Annika: Tähtitieteen ystäviä saattaa kiinnostaa Constellations: The Game of Stargazing and the Night Sky, jossa sommitellaan tähdistä kuvioita taivaalle.

Miten tahansa tähtiä ei voi asetella, vaan kuvioihin tulevat tähtityypit on määritelty etukäteen. Tähdet on tyypitetty todellisilla astronomisilla kriteereillä, ja tietyt kuviot edellyttävät tiettyjä tähtityyppejä. Tähtikorttien keräilyn lisäksi pelaajat varaavat havainnointipaikkoja ja tutkivat maailmankaikkeutta. Pisteitä ropisee sitä anteliaammin, mitä paremmin oikeaa tähtitaivasta muistuttavan taivaankannen pelaaja onnistuu sommittelemaan eteensä, eivätkä palapelinrakennustaidot ole pahitteeksi.

Pelin tekijältä Dante Laurettalta (Xtronaut Enterprises) on aiemmin ilmestynyt yksi julkaisu, Xtronaut, joka keräsi rahoituksensa Kickstarterissa vuonna 2015 ja sai ihan mukavan vastaanoton. Constellationsia suositellaan kahdeksanvuotiaista ylöspäin, pelaajamäärä on 2–4 ja pelin kesto 30–60 minuuttia.

Peli maksaa postikuluineen 34 dollaria. Toimitus ei ole EU-ystävällinen, mutta koska pelin hinta ilman postikuluja on alle 22 euroa (olettaen että dollarin kurssi pysyy alle eurossa), ALV:tä ei pelistä kanneta. Kickstarter-kampanja kestää 23.4. saakka, ja toimitus on arvioitu lokakuulle. Kampanja löytyy täältä.

Constellations

Mikon pelaamia

Tiesitkö, että Enigma on julkaissut Agricola: Family Editionin suomeksi? Asia tuli minullekin hivenen yllätyksenä, mutta näin on päässyt käymään. Sain pelin testattavaksi ja aika mielenkiintoinen uusi lisä Agricola-perheeseen tämä perhepeli on. Nyt kun Agricolan uudesta laitoksesta on poistettu kortiton ”perhepeli” (joka on sen verran brutaali pelimuoto, ettei se koko perheelle sovellu), perhepeli on eriytetty omaksi pelikseen.

Family Editionista puuttuvat paitsi kortit, myös paljon muutakin: laudalta on turha etsiä kiveä tai vihanneksia, kortteja ei ole ensimmäistäkään, eikä pelaajilla ole omia pelilautoja. Maatilat kootaan yksinkertaisesti laatoista. Toteutus on taloudellinen ja näppärä. Toiminnot on pistetty järjestykseen pelilaudalle, eli järjestys ei vaihdu, mutta toimii se noinkin.

Yksi suurimmista muutoksista on pisteenlaskussa. Sitä on yksinkertaistettu kovalla kädellä: oikeastaan kaikesta saa pisteen, paitsi perheenjäsenistä kolme ja puuhuoneista ei mitään. Vilja on pisteitä pellolla, kerätty tavara ei muuten, ellei osta jotain pistetuotantorakennusta. Muuten mennään aika pitkälle Agricolan perussäännöillä.

Kokemus on erikoinen: tuntuu kyllä Agricolalta, mutta ei tämä ihan sama juttu ole. Kokonaisuus tuntuu kyllä toimivalta. Voisin kuvitella pelaavani tätä joskus peliharrastajienkin kanssa, jos haluaisi vähän napakamman mittaisen pelikokemuksen, mutta ei tämä kyllä muuten päihitä perinteistä kortitonta Agricolaa. Parhaimmillaan tämä on silloin, jos haluaa esitellä Agricolaa aikuisille, jotka ovat harrastaneet lautapelejä vähemmän. Miksei perhepelinäkin – mutta ei nyt ihan pienten lasten kanssa. Joka tapauksessa on ihan hauska juttu, että tämäkin on suomeksi saatu, saatavuudesta pelikauppojen ulkopuolella ei ole kyllä mitään hajua. Hinta on joka tapauksessa ehdottoman kohtuulliset 30 euroa.

Pelistä on kirjoittanut myös Puutyöläinen.

Kickstarter-uutuus Fugitive saapui vihdoin ja viimein, pelin piti saapua jo marraskuussa, mutta maaliskuulle meni. Ikävämpi homma, vaan eipä tuo mitään, nyt peli on täällä ja se on vallan mainio.

Peli on Tim Fowersin käsialaa ja rikosjuttuja Burgle Bros.:n tapaan. Toinen pelaajista on rikollinen, joka pakenee lakia. Pakeneminen tapahtuu hyvin abstraktisti numerokortteja pelaamalla. Rosvo aloittaa kortista nolla ja tavoitteena on saada pelattua kortti 42. Kortteja pelataan pöytään kuvapuoli alaspäin siten, että uuden ja edellisen kortin erotus on korkeintaan kolme. Pelaamalla lisäkortteja kädestä erotusta on mahdollista kasvattaa kuuteen, mutta no, se syö kortteja.

Poliisi nostaa vuorollaan pakasta uuden kortin eli karsii rosvon mahdollisuuksia paeta. Sitten poliisi yrittää arvata rosvon nurin päin olevia kortteja. Arvata voi yhtä numeroa, jolloin arvauksen osuessa kortti käännetään esiin (riittää siis, että numero on jossain, kortin tarkkuudella ei tarvitse arvata oikein), tai monta numeroa, jolloin kaikkien pitää olla oikein, jotta kaikki saadaan käännettyä auki.

Poliisin tavoitteena on saada kaikki kortit käännettyä auki, jolloin rosvo jää kiinni, rosvon taas pitää pelata kortti 42. Tehtävä on yksinkertainen molemmille. Olen pelannut kertaalleen kummallakin puolella ja molemmissa peleissä poliisi voitti, mutta eiköhän tässä vielä rosvon pakokin nähdä.

Peli on erittäin hyvän näköinen, tässäkin pelissä on Ryan Goldsberryn hieno kuvitus ja pelilaatikko on tyylikäs pieni salkku, josta aukeaa kansi hyvin salkkumaisesti. Vaikuttaa siis toistaiseksi melko kepeältä, mutta ihan kelpo lisältä epäsymmetristen kaksinpelien valikoimiin.

Tulevia tapahtumia

14.–16.4.2017: Joensuussa pelataan, kun JokiCon järjestetään Itä-Suomen yliopiston Aurora-rakennuksessa. Ovet aukeavat perjantaina klo 12. Tapahtuma päättyy sunnuntaina klo 20. Ohjelmassa on vapaata pelaamista. Lisätietoa Lautapeliseuran foorumilta.

21.–23.4.2017: Lautapeliseuran järjestämä SMCon Turussa kokoaa pelaajat SM-joukkueturnaukseen, Qwinto-turnaukseen ja Battle Sheep -turnaukseen. Myös vapaalle pelaamiselle on tilaa. Ilmoittautuminen joukkueturnaukseen päättyy 12.4.2017. Lisätietoja Lautapeliseuran sivuilta.

19.–21.5.2017: Kuopiossa järjestetään raskaisiin ja pitkiin peleihin erikoistunut pelitapahtuma HexaCon III. Tapahtumapaikkana on Kinkkuconista tuttu Lukema. Lisätietoja Lautapeliseuran foorumilta, tapahtuman sivut Facebookissa.

28.–30.7.2017: Messukeskuksen valtaa Ropecon. Parhaillaan on käynnissä Ropeconin ohjelmahaku, eli jos olet kiinnostunut tekemään ohjelmaa Ropeconiin, nyt on oikea aika olla yhteydessä coniteaan. Ohjelmahaut päättyvät enimmäkseen 16.4., mutta osin 30.6.2017. Lisätietoja Ropeconin sivuilta.

Lautapelioppaan viikon tapahtumat

Lautapeliblogien viikon jutut

close

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.