Kategoriat
Videot ja podcastit

Lautapelituubi: Reiner Knizian top 10

Tällä viikolla videon aiheena on maestro Reiner Knizia. Knizian yli viidensadan pelin ludografiaa ei viiteen parhaaseen peliin tiivistetä – siispä nyt on vuorossa Knizian top 10. Niille, jotka eivät videota jaksa katsoa, lista näyttää tältä:

  1. Battle Line
  2. Carcassonne: The Castle
  3. Bunte Runde
  4. Kilpikonnakisa
  5. Blue Moon
  6. Africa
  7. Taru Sormusten Herrasta: Kaksintaistelu
  8. Genial
  9. Lohikäärmeiden maa
  10. Kadonneet kaupungit

Monta klassikkoa jäi listan ulkopuolelle, bubbling under -osastolla mm. Taj Mahal, Tigris & Euphrates, Amun-Re, Indigo, Qin, Medici ja Modern Art.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

5 vastausta aiheeseen “Lautapelituubi: Reiner Knizian top 10”

Hyvä lista. Itelle muutama uutuus ja iso osa omista suosikeista löytyy, mutta itsellä kyllä olisi nuo alempana mainitut Modern Art ja Qin luultavasti aivan kärjessä. Battle Linen hommasin vasta juuri jouluksi ja kyllähän se vaan hakkaa kadonneet kaupungit kaikin puolin.

Joo allekirjoitan ton täysin. Itsellä oli varmaan lähes 5 vuoden tauko pelistä, mutta otin mukaan syksyllä Rooman lomalle. Siellä tuli pelattua ja muistu taas mieleen kuinka “täydellinen” peli se vaan on kun tajuaa mitä kaikkea siinä lopulta voi ajatella jokaisella toiminnolla.
Se on vaan ehkä että taulujen huutokauppaaminen jää vähän Star Warsien ja Lord of The Ringsien varjoon monella peliporukassa, niin ei vaan tuu pöydälle. Harmi kyllä :(

Aavikon karavaanit olis omalla listalla aika korkealla. Ja Samurai myös, vaikka olen siinä huono. Eli Knizian “laattatrilogian” pelejä!

Qin on jännä peli. Ostin sen viime syksynä kirpputorilta ja se jäi parin kokeilun jälkeen hyllyyn. Pelattiin sitä kaksinpelinä uudestaan pari viikkoa sitten ja peli tiimellyksessä huomasin, että nautin kyllä pelaamisesta aika paljon. Helpot säännöt ja peliaikakaan ei kaksinpelissä ylitä 20:ta minuuttia. Onhan siinä voitto pitkälti tuuristakin kiinni tasaväkisillä pelaajilla, mutta useampi erä tasoittanee sen.

Omia suosikkejani Knizialta on kyllä Battle Line, Lost Cities, Indigo sekä Genial. Modern Artia pitäisi päästä testamaan, kohta tulee kaksi vuotta täyteen hyllyssä ilman ainoatakaan peliä. Se kun vaati sen kolme pelaajaa minimissään, niin ei aina pääse pöydälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *