Kategoriat
Peliarvostelut

Construction Zone

Baltiassakin julkaistaan pelejä kansainvälisille markkinoille. Yksi näistä on virolaisen Oliver Sihiveerin Construction Zone. Kyseessä on turhankin yksinkertainen kädenhallintapeli, joka ei yllätä millään osa-alueella.

Pelin kulku

Construction Zonen kansiVuoron kulku on pelissä hyvin tavanomainen. Ensin otetaan resurssikortteja tarjolla olevista vaihtoehdoista. Sen jälkeen voi vaihtaa nostamiaan perusresursseja erikoisempiin resursseihin. Lopuksi saa halutessaan rakentaa resursseilla jonkun tarjolla olevista rakennuksista.

Kun perusresurssien pakka on loppunut, se sekoitetaan uudelleen jo käytetyistä resurssikorteista. Tässä vaiheessa pakassa on mukana myös käytettyjä erikoisresursseja, mikä tuo resurssien valintaan hieman lisää mielenkiintoa.

Hankituilla resursseilla pystytetään rakennuksia, joita on tarjolla kolmessa pinossa. Rakennusten pystytyskustannukset eroavat toisistaan huomattavasti, mutta jokainen rakennus on valmistuttuaan omistajalleen samanarvoinen. Lopussa voittajan ratkaisee ainoastaan rakennusten määrä.

Tylsää tahkoamista

Construction Zone on varsin tuuripitoinen peli, jossa strategioiden miettiminen tuntuu turhalta. Melkein joka vuorolla tarjolla on vain yksi järkevä toimintavaihtoehto ja menestyminen on paljolti siitä kiinni, mitä resursseja on tarjolla oman vuoron koittaessa. On suunnittelijalta erikoinen ratkaisu, että ainoastaan rakennusten määrä ratkaisee voittajan. Peli olisi paljon kiinnostavampi, jos hankalammin hankittavista rakennuksista saisi lopussa enemmän pisteitä.

Faktat Construction Zonesta

Suunnittelija: Julkaisija: Brain Games (2012)

Mutkikkuus: Peli on erittäin selkeä ja helppo.

Onnen vaikutus: Massiivinen.

Vuorovaikutus: Vuorovaikutus on varsin vähäistä.

Teema:  Pelaamiseen on saatu mukaan jonkin verran rakentamisen tunnelmaa.

Uudelleenpelattavuus: Erittäin huono. Peli on yksitoikkoinen.

Kieliriippuvuus: Pelissä ei ole tekstiä. Säännöt on mukana englanniksi ja saksaksi.

Pelaajamäärä: 2–4

Pelin kesto: n. 30 minuuttia

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *