Kategoriat
Peliarvostelut

DVD Sudoku

DVD Sudoku naittaa yhteen kaksi vuonna 2005 ajankohtaista trendiä: sudokut ja DVD:t lautapeleissä. Sudoku-pelejä ilmestyi tuolloin kovalla tahdilla. DVD:t sen sijaan ovat edelleen melko harvinaisia lautapeleissä, tekniikka ei ole vielä aivan lyönyt itseään läpi.

Pelin idea

DVD SudokuSudoku lienee kaikille tuttu. DVD Sudoku tarjoaa pari erilaista pelitapaa, perinteisen sudokun ja aikahaasteen. Perinteisessä versiossa ratkotaan sudokua vuorotellen, kukin lisää yhden numeron laudalle kerrallaan. Virheistä tulee sakkoa, mikäli joku ne huomaa. Aikahaasteessa pelaajat nostavat satunnaisen numerolaatan ja laittavat sen laudalle sopivaan paikkaan. Peli päättyy, kun nostettu laatta ei enää sovi laudalle.

Kummassakin pelitavassa perusidea on sama, vähiten aikaa käyttänyt pelaaja voittaa. Aikaa mitataan DVD:n avulla siten, että pelaajat aloittavat ja lopettavat vuoronsa kaukosäätimellä. DVD ei tiedä, kenen vuoro on, joten osoitin on aina ensimmäisen pelaajan kohdalla. Aikaa kuluu latailuun, aikahaasteessa varsinkin iso osa ajasta menee valikoita kelatessa. Musiikki luonnollisesti kuuluu vain ajastimen ollessa päällä, eli se pätkii jatkuvasti ärsyttävällä tavalla. Kaiken huipuksi ajastimet nollaantuvat aina 15 minuutin välein.

Pieniä ongelmia

DVD Sudokua vaivaa sama kuin monia muitakin pulmapelejä. Fiksuin voittaa, eikä muilla ole juuri mahdollisuuksia. Parhaimmillaan peli onkin tasaväkisten pelaajien kesken. Perinteinen peli tuntuu lisäksi hivenen tylsältä, mutta aikahaasteessa on kieltämättä enemmän ajatusta. Sudokut ovat kuitenkin parhaimmillaan yksin ratkottuina, tai ainakaan tämä tulkinta moninpelisudokusta ei minua vielä vakuuttanut.

DVD-käyttöliittymä on kankea ja kömpelö ja osoittaa, että DVD-teknologian lisääminen lautapeleihin ei ole vielä aivan kypsä tekniikka. DVD-käyttöliittymä on epämiellyttävä käyttää eikä tuo peliin riittävästi sisältöä. Laskurin käyttäminen on hyvä idea, mutta toteutus on hankala. Pelin pelaaminen television ääressä saattaa myös olla rajoite, sisustuksesta riippuen. Sudokuja ratkovalle kaveriporukalle DVD Sudoku voi kuitenkin tarjota mielenkiintoisia pelihetkiä.

Julkaisija: Tactic
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 1-4
Pituus: 45 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *