Kategoriat
Peliarvostelut
Suosikki – yli 5 vuotta suosiossaSUOSIKKI

Fury of Dracula

Fury of Dracula on vanha Games Workshopin peli vuodelta 1987. Fantasy Flight tarttui peliin parikymmentä vuotta myöhemmin, puisteli enimmät tomut vampyyrin yltä ja viritti pelin uuteen uskoon. Peli on toteutukseltaan Fantasy Flightin tyypillistä tasoa: siistit muovifiguurit pelinappuloiksi, paljon tyylikkäitä pahvilätkiä ja nätit kortit.

Scotland Yard -salapoliisipeliä pelanneet tunnistavat idean. Yksi pelaajista on pahis, tällä kertaa Dracula, joka kiitää pitkin pelilautaa pakoon muita pelaajia. Kuten Scotland Yardin Mr. X:llä, myös Draculalla on käytössään monia pakokeinoja ja takaa-ajajat joutuvat luottamaan aavistuksiin ja arvailuihin.

Pelin idea

Fury of Draculan kansiDracula kiitää pitkin Eurooppaa jättäen jälkeensä kuuden kaupungin mittaisen jäljen. Jos metsästäjät osuvat Draculan reitillä olevaan kaupunkiin, paljastuu, että Dracula on käynyt kaupungissa ja metsästäjät saavat johtolangan, josta lähteä jäljittämään. Dracula on tosin saattanut jättää kaupungiin yllätyksen takaa-ajajilleen: kätyreitä, hidastavaa sumua tai jopa uuden vampyyrin.

Jos Dracula ja takaa-ajaja kohtaavat, seuraa taistelu. Takaa-ajajien menestys riippuu välineistä ja vuorokaudenajasta. Yritys päihittää Dracula paljain nyrkein yöllä on tuhoontuomittu, mutta taistelu päiväsaikaan vaarnalla ja krusifiksillä varustettuna on jo aivan eri juttu.

Tunnelmallista takaa-ajoa

Fury of Dracula on ennen kaikkea vahvasti tunnelmallinen elämyspeli. Mekaanisesti se ei ole erityisen hienostunut, paikoin jopa kömpelö. Pelissä on kohtalaisen vahva tuurielementti, jota tosin on hillitty huomattavasti alkuperäiseen verrattuna. Parhaimmillaan peli on tietysti Draculan roolissa, kun saa sumuttaa ja johtaa takaa-ajajia harhaan.

Säännöiltään peli on varsin vaativa, sujuva pelaaminen edellyttää muutaman pelin kokemusta ja ahkeraa sääntöjen opiskelua, mutta kun peli tulee tutuiksi, haasteita riittää. Draculalla on paljon erilaisia vaihtoehtoja ja lähestymistapoja. Metsästäjien on tehtävä tiukkaa yhteistyötä saadakseen vampyyrin kiinni.

Suunnittelija: ,
Julkaisija: Fantasy Flight Games
Ilmestymisvuosi: 2006
Pelaajamäärä: 2-5
Pituus: 120-180 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *