Kategoriat
Peliarvostelut

Khet: The Laser Game

Khetin myyntikikkana toimivat laserit. Peli on shakintapainen abstrakti strategiapeli, jossa pelaajat siirtelevät nappuloita pitkin lautaa. Joka vuoron päätteeksi pelaaja ampuu laserillaan, jonka säde kimpoilee edestakaisin peileillä varustetuista nappuloista. Jos säde osuu vastapuolen faaraoon, pelaaja voittaa.

Alunperin Deflexionina markkinoitu peli joutui vaihtamaan nimeään oikeustoimien pelossa. Peli on voittanut Mensa Select -palkinnon.

Pelin idea

Pelaajat siirtävät nappuloitaan vuorotellen. Vaihtoehtona on joko liikuttaa nappulaa tai kääntää sitä 90 astetta. Säännöt ovat samaa vaikeustasoa tammen kanssa, joten pelaamaan pääsee ilman pitkällistä opettelua. Vuoron päätteeksi ammutaan laserilla ja jos säde osuu nappulan peilittömään pintaan, nappula poistetaan pelistä.

Laser ei ole pelkkä myyntikikka, vaan säteiden ohjailu peilien avulla on oikeasti haastavaa ja mielenkiintoista. Khet on säännöiltään helppo, mutta tarjoaa paljon taktista ja jonkin verran strategista pohdittavaa, kun pelaajan on jahdattava vastapuolen faaraota ja suojeltava samalla omaansa. Ennen kaikkea, peli näyttää todella hienolta, varsinkin jos sitä pelaa savuisassa ympäristössä.

Helposti lähestyttävää ja hauskaa abstraktia kaksinpeliä hakeville Khet on mainio valinta. Laser-efekti toimii varmana täkynä uusien pelaajien houkuttelemiseen. Peliin voi tutustua kätevästi suomenkielisten sääntöjen avulla.

Khet

Lisäosat

Eye of Horus on pieni kahden nappulan lisäosa. Nappulat ovat peilejä, jotka sekä heijastavat säteen että päästävät sen läpi. Yksinkertainen lisäys piristää peliä kummasti.

Khet 3D: Tower of Kadesh lisää laudan keskelle huikean tornin, jonne säteet voi myöskin ohjata. Tornissa on toinen taso pelilautaan, joten se tuo aivan uusia ulottuvuuksia peliin.

Suunnittelija: , ,
Julkaisija: Innovention Toys
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2
Pituus: 20 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *