Kategoriat
Peliarvostelut

Turbo Taxi

Turbo Taxi ilmestyi alunperin 2F-Spielen pienjulkaisuna nimellä Flickwerk vuonna 2000. Silloin pelin aiheena oli tietokonekaapelien järjestely. Queen Gamesin vuonna 2005 ilmestynyt uusi laitos on saanut hieman helpommin lähestyttävän taksiteeman.

Pelin idea

Turbo Taxin kansiPelaajilla on edessään 3×3-ruudukot, joihin on rakennettava tieverkosto käyttäen tielaattoja, joihin on kuvattu erilaisia suoria, mutkia ja risteyksiä. Ruudukon keskelle on pelattava tietty laatta, verkosto ei saa poistua ruudukosta kuin tietyissä kohdissa lautaa ja kahden taksin on päästävä pisteestä A pisteeseen B.

Pelaajien on rakennettava ruudukkoon säännöt täyttävä reitti mahdollisimman nopeasti. Nopeimmin suoriutunut kerää pisteen ja kun tietty määrä kierroksia on pelattu, eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa.

Turbo Taxi on siis nopeuspeli Ricochet Robotin tapaan. Tehtävät ovat hivenen robottipeliä yksinkertaisempia, ja koska kaikilla pelaajilla on omat laatat, ratkaisuja voi käpistellä edessään. Tämän vuoksi peli sopiikin paremmin konkreettisemmille ihmisille, jotka hakevat ratkaisuja näppituntumalla.

Peleillä on silti yhteinen ongelma: toiset osaavat ja toiset ei. Harjoitus auttaa, mutta sittenkin on karu tosiasia, että joidenkin ei tätä kannata pelata, koska voittaja on selvillä. Tämä sakottaa pelin pisteitä eniten, koska pelistä tulee yksinkertaisesti pelikelvoton, jos pelaajat eivät ole riittävän tasaväkisiä. Taitavien pelaajien kesken peli voi toisaalta olla hieman liiankin nopeaa. Turbo Taxi on kuitenkin mainio nopeuspelifilleri, jos ei aivan genren huippua olekaan.

Suunnittelija:
Julkaisija: Queen Games
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 20-30 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *