Turbo Taxi

Turbo Taxi ilmestyi alunperin 2F-Spielen pienjulkaisuna nimellä Flickwerk vuonna 2000. Silloin pelin aiheena oli tietokonekaapelien järjestely. Queen Gamesin vuonna 2005 ilmestynyt uusi laitos on saanut hieman helpommin lähestyttävän taksiteeman.

Pelin idea

Turbo Taxin kansiPelaajilla on edessään 3×3-ruudukot, joihin on rakennettava tieverkosto käyttäen tielaattoja, joihin on kuvattu erilaisia suoria, mutkia ja risteyksiä. Ruudukon keskelle on pelattava tietty laatta, verkosto ei saa poistua ruudukosta kuin tietyissä kohdissa lautaa ja kahden taksin on päästävä pisteestä A pisteeseen B.

Pelaajien on rakennettava ruudukkoon säännöt täyttävä reitti mahdollisimman nopeasti. Nopeimmin suoriutunut kerää pisteen ja kun tietty määrä kierroksia on pelattu, eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa.

Turbo Taxi on siis nopeuspeli Ricochet Robotin tapaan. Tehtävät ovat hivenen robottipeliä yksinkertaisempia, ja koska kaikilla pelaajilla on omat laatat, ratkaisuja voi käpistellä edessään. Tämän vuoksi peli sopiikin paremmin konkreettisemmille ihmisille, jotka hakevat ratkaisuja näppituntumalla.

Peleillä on silti yhteinen ongelma: toiset osaavat ja toiset ei. Harjoitus auttaa, mutta sittenkin on karu tosiasia, että joidenkin ei tätä kannata pelata, koska voittaja on selvillä. Tämä sakottaa pelin pisteitä eniten, koska pelistä tulee yksinkertaisesti pelikelvoton, jos pelaajat eivät ole riittävän tasaväkisiä. Taitavien pelaajien kesken peli voi toisaalta olla hieman liiankin nopeaa. Turbo Taxi on kuitenkin mainio nopeuspelifilleri, jos ei aivan genren huippua olekaan.

Suunnittelija:
Julkaisija: Queen Games
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 20-30 min

Luokat: , , , , ,

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Turbo Taxi

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:19
Aito keskiarvo:2.84
Tasoitettu keskiarvo:3.13
  • 0: 0
  • 1: 0
  • 2: 7
  • 3: 8
  • 4: 4
  • 5: 0

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.