Kategoriat
Uutiset

Viikkokatsaus 8.5.2017: Lautapelit.fi- ja Origins-uutuuksia

Viikkokatsauksessa tällä viikolla uutuuksia Lautapelit.fi:ltä ja Origins-pelimessuilta. Star Wars -peleihin tulee lisäosia ja Kickstartereita riittää.

Tämä on Lautapelioppaan viikkokatsaus, kerran viikossa ilmestyvä kurkistus lautapelien maailmaan ja Lautapelioppaan tapahtumiin. Lukemalla tämän raportin joka viikko pysyt hyvin kärryillä siitä, mitä Lautapelioppaassa tapahtuu ja saat jonkunmoisen käsityksen lautapelimaailman olennaisista tapahtumista.

Tämän viikkokatsauksen toimitti Mikko Saari.

Lautapelit.fi-uutuuksia: 0-9 ja Port Royalin lisäosa

0-9 eli Nollaysi eli NMBR 9 on ilmestynyt suomeksi. Peli on yksinkertainen koko perheen laattapulma, jossa pelataan korttien käskystä numerolaattoja pöytään siten, että laatta on pelattava joko pöydälle tai sitten kokonaan muiden laattojen päälle. Mitä korkeammalle tasolle laatan saa pelattua, sitä enemmän saa pisteitä.

Peli löytyy jo kaupasta. Erä kestää noin 20 minuuttia, mukaan mahtuu 1–4 pelaajaa. Varsinaista ylärajaa pelaajamäärälle ei ole, joten ostamalla toisen kappaleen peliä voi pelaajamäärän tuplata. Lautapelit.fi myy näppärästi tuplapakettia alennushintaan.

0-9

Port Royalin lisäosaPort Royalin lisäosa on ilmestynyt suomeksi. Saksaksi jo pari vuotta sitten nimellä Ein Auftrag geht noch ilmestynyt lisäosa laajentaa Port Royalia uusilla henkilöillä ja laivoilla, jotka voi sekoittaa mukaan pakkaan tuomaan vaihtelua.

Isompi uudistus tulee tehtäväkorttien muodossa. Tehtäviä suorittamalla saa rahaa ja voittopisteitä, ja tehtäviä voi ratkoa joko kilpailun peruspelin ohessa tai yhteistyöpelinä (tai myös yksin) aikaa vastaan.

Lisäosaa saa jo Lautapelit.fi:stä.

Pelicon esittelee pelejä Tampereella

Pelicon esittelee lauta- ja roolipelejä Suomen pelimuseossa 10.6. museokeskus Vapriikissa. Tule tutustumaan pelien maailmaan!

Pääset kokeilemaan lautapelejä Lautapeliseuran ja lautapelikahvila Tavernan (ja Lautapelioppaan) asiantuntijoiden opastuksella. Ropeconin promotiimi puolestaan kertoo, mitä kaikkea Euroopan suurimmassa vapaaehtoisvoimin järjestettävässä roolipelitapahtumassa oikein voikaan tehdä ja miksi Ropecon on monelle peleistä kiinnostuneelle kesän ehdoton kohokohta.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikenikäiset peleistä ja Ropeconista kiinnostuneet museokeskus Vapriikin pääsylipun hinnalla.

Lisätietoa tapahtumasta Vapriikin sivuilla. Tapahtuman Facebook-sivu.

Dead of Winter ja sotivat siirtokunnat

Dead of Winter: Warring Colonies laajentaa Dead of Winteriä. Nyt selviytyjät joutuvat taistelemaan myös keskenään. Pelissä kaksi selviytyjien siirtokuntaa kamppailee samoista vähistä resursseista keskenään.

Lisäosan myötä peliin mahtuu mukaan jopa 11 pelaajaa. Sotivien siirtokuntien lisäksi mukana on yksinäinen susi -muunnelma, jossa joku pelaajista on yksinäinen toimija, joka selviytyy yksinään. Tätä muunnelmaa voi käyttää peruspelin tai sotivien siirtokuntien kanssa.

Paketista löytyy 15 uutta selviytyjää, 50 uutta Crossroads-korttia, 43 uutta esinettä ja 11 uutta kriisiä, joista useimpia voi käyttää myös peruspelin virkistämiseen.

Lisätietoja löytyy Plaid Hatin sivuilta. Julkaisuajankohdasta ei ole vielä muuta tietoa kuin “Coming soon”.

Dead of Winter: Warring Colonies

Falloutia lautapelinä

Fallout-tietokonepelit pääsevät lautapelimuotoon. Fallout: Wasteland Warfaren on suunnitellut James Sheahan ja julkaissut Modiphius Games (Thunderbirds, Mutant Chronicles: Siege of the Citadel). Peli on figupeli, eli kevyttä pienten ryhmien skirmishiä pelisarjasta tutuissa maisemissa.

Pelissä on pitkä kampanja, mahdollisuus satunnaistehtäviin ja muokattava AI-pelaaja. Fallout: Wasteland Warfare tulee ennakkotilaukseen kesällä ja ilmestyy loppuvuodesta, jos aikataulut pitävät.

Fallout: Wasteland Warfare

Luolaholvineppailu Catacombs tekee paluun

Neppailupeli Catacombs on ollut pitkään vaikeasti saatavilla. Kolmannesta laitoksesta on tulossa uusi painos piakkoin, samoin Caverns of Soloth -lisäosasta.

Uusi peli Catacombs & Castles on tulossa tänä vuonna. Peli on tarkoitettu johdatukseksi Catacombsin ja neppailupelien maailmaan. Lisäosa Catacombs: Wyverns of Wylemuir laajentaa peruspeliä muun muassa wyverneillä, joiden kyydissä voi ratsastaa.

Catacombs: Wyverns of Wylemuir

Uusi D&D-pakanrakennuspeli

Dragonfire on uusi Dungeons & Dragons -teemainen pakanrakennuspeli. Taustalla sykkii Shadowrun: Crossfiren pelimoottori. Peli on yhteistyöpeli, jossa pelaajat muodostavat perinteisen seikkailijaporukan ja lähtevät aarrejahtiin.

Alussa seikkaillaan Sword Coastilla, mutta myöhemmin luvassa on seikkailuja Baldur’s Gatessa, Neverwinterissä, Waterdeepissä ja muissa osissa Forgotten Realmsia.

Siinä missä Shadowrun: Crossfire on 1–4 pelaajalle, Dragonfiren pelaajamäärä on alustavasti 3–6.

Dragonfire

Cartagenasta tulee uusi laitos

Vuonna 2000 ilmestynyt Cartagena on yksinkertainen klassikkopeli: merirosvot pakenevat käytävää pitkin kortteja pelaamalla, mutta ainoa keino saada lisää kortteja on peruuttaa taaksepäin. Leo Colovinin taidonnäyte on edelleen erinomainen helppo, yksinkertainen mutta fiksu peli.

Rio Grande Games julkaisee pelistä toukokuun aikana uuden laitoksen, joka sisältää peruspelin, Cartagena 2 -jatko-osan ja muita varianttiversioita. Piatnik on julkaissut vastaavan version Saksassa jo aikaisemmin.

Cartagena

 

Star Wars -jatkoja FFG:ltä

Star Wars: Rebellion saa jatkoa. Rise of the Empire -lisäosa perustuu Rogue One -elokuvaan ja lisää peliin elokuvasta tuttuja henkilöitä, tapahtumia ja aluksia. Peliin tulee myös Jabba Hutt syöttämään vankeja Sarlaccille.

Lisäosassa on kahdeksan uutta johtajaa, 36 miniatyyriä ja yli sata uutta korttia. Aluksissa on U-Wingejä, TIE Strikereitä, Nebulon-B-fregatteja ja Interdictor-luokan Star Destroyer. Uudet taktiikkakortit tekevät taisteluista entistä elokuvamaisempia.

Lisäosa on tulossa syksyllä 2017. Fantasy Flightin sivuilla on lisätietoja.

Rise of the Empire

Myös Imperial Assault saa jatkoa. Lisäosa Heart of the Empire vie seikkailut Imperiumin pääkaupunkiin Coruscantiin. Laatikosta löytyy 16 skenaarion kampanja, kolme uutta sankaria, kolmetoista uutta figuuria (mukaanlukien iso AT-DP), runsaasti karttalaattoja ja yli 130 uutta korttia.

Tämäkin lisäosa tulee syksyllä 2017. Lisätietoja Fantasy Flightin sivuilta.

Heart of the Empire

Origins

Originsas Origins-pelimessut järjestetään 14.–18.6.2017 Columbuksessa, Ohiossa. Kyseessä on yksi Yhdysvaltojen suurimmista lautapeli-, roolipeli-, figupeli-, larppi- ja keräilykorttipelitapahtumista – siis jonkinlainen paikallinen kaupallinen versio Ropeconista. Origins on pienempi kuin GenCon, mutta yhtä kaikki varsin mittava tapahtuma.

Originsissa esitellään jonkin verran uusia pelejä. Kattavaa listaa löytyy BGG:stä ja vaikka monet näistä peleistä ovat tuttuja esimerkiksi Nürnbergin pelimessuilta, nyt on vuorossa yhtä jos toista uutta ja mielenkiintoista. Esittelen niitä tässä lähiviikkoina.

1754: Ranskalaisten ja intiaanien sota

1754: Conquest – The French and Indian War on uusin osa Jeph Stahlin ja Beau Beckettin pelisarjaa, johon kuuluvat 1775: Rebellion ja 1812: The Invasion of Canada. Edelleen pyöritään Yhdysvaltojen itsenäistymisen ajoissa. Vastakkain ovat Britannia ja intiaanien tukema Ranska, taistelukenttänä Pohjois-Amerikka. Kummallakin osapuolella on sekä Euroopasta tuotuja joukkoja että paikallista nostoväkeä.

Uusina ominaisuuksina pelissä on strategisia linnoituksia, uudenlainen nostoväkijärjestelmä ja merkittävät satamat. BGG:ssä on vertailevaa arviota, joka päätyy toteamaan, että 1775:n ja 1812:n fanit pitänevät tästä varmasti, mutta muillekin voi maistua. 1754 tuntuu kuulemma hieman sotapelimäisemmältä kuin aikaisemmat osat.

1754: Conquest

Magneettimenoa lauta pystyssä

Mag-O-Mag on isä ja poika Teuberin peli, jossa pelilauta on pystyssä pelaajien välissä. Laudalla ohjataan magneettista nappulaa niin, että toisella puolella ohjataan ja toisella puolella nähdään, missä mennään, ja sen joka näkee, on neuvottava sitä, joka ohjaa.

Pelissä on kolme pelitapaa: kilpajuoksu, jossa pitää päästä maaliin mahdollisimman nopeasti, tarkkuuspeli, jossa pitää olla mahdollisimman täsmällinen ja aarrejahti, jossa kerätään aarteita rajoitetussa ajassa.

Mag-O-Mag

Rosenbergin pelien jakelussa päivityksiä

Uwe Rosenbergin Glass Road ja Le Havre vaihtavat englanninkielistä julkaisijaa Z-Manilta Mayfairille, koska Mayfair osti Lookoutin, pelien saksalaisen julkaisijan.

Muutoksia peleihin ei ole tehty. Glass Road on sisällöltään sama peli kuin aikaisempi toinen painos, joka poisti ensimmäisessä painoksessa olleen rakennuksen, jolla peli oli mahdollista rikkoa. Le Havressa on mukana lisäosia, kuten aikaisemminkin tuoreimmissa painoksissa.

Cottage Garden pääsee laajempaan jakeluun: Stronghold Games on ottanut tämän Uwe Rosenbergin puutarhanhoitopelin hoiviinsa.

Capstone julkaisee raskaita pelejä

Capstone Games julkaisee uuden laitoksen metsuripeli Lignumista. Alunperin Mücke Spielen julkaisema peli kuvaa 1800-luvun metsäteollisuutta. Uusi laitos sisältää Joinery & Buildings -lisäosan. Lisäksi pelin ulkoasua on parannettu, komponenttien laatua on kohennettu ja sisältöä kehitetty muutenkin.

Capstone julkaisee myös Thomas Spitzerin pelin The Ruhr: A Story of Coal Trade, joka on uusi versio Spielworxxin julkaisemasta Ruhrschifffahrt 1769-1890:sta. Peli sijoittuu teollisen vallankumouksen alkuaikoihin ja kertoo siitä, miten hiiliteollisuus kehittyi ja miten hiiltä kuljetettiin Ruhria pitkin (hiiliteollisuuden ensimmäiset vaiheet on käsitelty Spitzerin Haspelknechtissä ja modernisaatio Kohle & Koloniessa).

Uudessa laitoksessa on mukana itsenäinen lisäosa The Ohio: 1811-1861, jossa hiiltä kuljetetaan Ohio-jokea pitkin. Peli muistuttaa The Ruhria, mutta lisää peliin uusia elementtejä.

The Ruhr

Laajennusuutisia: 30 Rails ja Between Two Cities

Julian Anstey on kehitellyt tee-se-itse-peli 30 Railsiin pienen laajennuksen. 30 Rails: River lisää peliin joen, joka virtaa laudan poikki. Joen yli voi rakentaa siltoja risteävillä raiteilla, muuten muuten se blokkaa etenemisen.

Between Two Cities: Capitals tuo Between Two Citiesiin uusia ominaisuuksia. Kaupunkien pelilaudat antavat jokaiselle kaupungille ainutlaatuisen muodon, jonka mukaan se pitää rakentaa. Kaupunginosat antavat bonuksia tiettyjen laattojen yhdistämisestä ja hallintorakennukset ovat uudenlaisia rakennuksia, jotka haluavat kahden tietyn laatan viereen.

Lisäosa ilmestyy heinäkuussa.

Between Two Cities: Capitalsin laatikon pohja

Kickstarter-pelit

Kickstarterin logoAlla esiteltävät pelit ovat rahoitusta kerääviä Kickstarter-kampanjoita. Ennen kuin annat rahojasi Kickstarter-kampanjoihin, kannattaa tehdä vähän pohjatöitä. Lautapelioppaan Mitä huomioida Kickstarter-kampanjoita tukiessa -artikkeli on oivallinen aloituspiste.

Tähän on valikoitu mielestämme kiinnostavimpia ja parhaimpia kampanjoita, mutta mitään takeita ei näistäkään voi antaa.

Kampanjoiden yhteydessä puhutaan EU-ystävällisestä toimituksesta. Se tarkoittaa, että toimitus tulee EU:n sisäpuolelta, jolloin arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa. EU:n ulkopuolelta tuleviin lähetyksiin lisätään 24 % arvonlisävero, joka lasketaan sekä tuotteen hinnalle että postikuluille.

Kaukonäköinen, synkkä tulevaisuus

Farsight on jälleen yksi peli, jossa suuryritykset taistelevat vallasta synkässä tulevaisuudessa.

Peli on mekaanisesti melko suoraviivainen tapaus. Yksiköt liikkuvat aluksi näkymättömissä kortteina kuvapuoli alaspäin. Lisäksi on spesialisteja, jotka liikkuvat pelilaudan sijasta erillisellä “shadow mapilla” ja vaikuttavat peliin sieltä. Noppia karsastaville mukana on myös nopattomat säännöt. Pelin maailma tuntuu vähän persoonattomalta, etenkin kun eri osapuolet näyttäisivät olevan täysin identtiset.

Peli maksaa noin 65 euroa ilman miniatyyrejä, noin 130 euroa miniatyyreillä. Toimitus luvataan toukokuulle 2018 ja se on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Farsight

XL-kokoinen korttikaupunki

Card City XL on ultimaattinen versio Alban Viardin vuonna 2012 ilmestyneestä Card City -kaupunginrakennuspelistä. Kampanja on suomalaisen LudiCreationsin käsialaa.

Pelissä on 240 erilaista tapaa pelata: kolme vaikeustasoa, viisi erilaista voittoehtoa ja neljä eri varianttia, joita voi yhdistellä vapaasti. Tuloksena on 240 erilaista pelitapaa! Vaikeustasoista helpoin vastaa aikaisempaa Card Cityä, vaikeammat tekevät pelistä mutkikkaamman ja realistisemman.

Peli maksaa 35 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu joulukuulle 2017. Peli ei tule päätymään tavalliseen jälleenmyyntijakeluun. Kampanja löytyy täältä.

Card City XL

Lapset nukkumaan

Children on kauhupeli, jossa pelaajat vaeltavat Thornhill Mansionin, entisen orpokodin, käytävillä rauhoitellen kartanossa kulkevia lasten haamuja haudan lepoon.

Peli maksaa 35 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus luvataan syyskuulle 2017, eikä se ilmeisesti ole EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Children

Yksi kaikkia vastaan

Alone on selviytymiskauhua scifi-teemalla. On monia pelejä, joissa pelinjohtaja pelaa seikkailijoita vastaan, mutta ihan heti ei tule mieleen muita pelejä, joissa yksi pelaaja pelaa useampaa pelinjohtajaa vastaan. Alone on sellainen peli: yksinäisen seikkailijan on selviydyttävä 1–3 pahuuden edustajan asettamista haasteista.

Sankari näkee käytävillä vain sen, mitä taskulamppu valaisee. Hengissä pitäisi selvitä hirviöiden keskellä. Hirviöt ovat tietysti näyttäviä figuureja. Julkaisija Horrible Gamesin nettisivuilla on paljon lisätietoa pelistä, mikäli haluat tietää enemmän.

Peli maksaa 75 euroa ja lisäksi 20–30 euroa postikuluja. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu huhtikuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Alone

Skyways, uudestaan

Skyways on Jeffrey Allersin suunnittelema ja Eagle-Gryphonin julkaisema peli, jossa pääsee taas kerran rakentamaan pilvenpiirtäjiä. Skywayt ovat yläilmoissa kulkevia kulkuteitä, jotka yhdistävät rakennuksia. Peli on jo toisella kierroksella Kickstarterissa, joten kierrätetään edellistä:

Pelaajat rakentavat vuorollaan pelilaudalle taloja pelaamalla skywayn yhdistämiä tuplablokkeja. Käytössä on myös yksittäisblokkeja, joita voi käyttää rakentamisen apuna. Pisteitä kertyy, kun laudalle muodostuu yhtenäisiä samanvärisiä alueita. Värialueita voi vallata itselleen pelaamalla isoja rakennuksia, joista saa myös meheviä bonuspisteitä pelin lopussa.

Mieleen tulee hakemattakin Genial, jossa samalla tavalla voi kerätä isot pisteet kasvattamalla isoa samanväristen laattojen aluetta, mutta alueen kasvattaminen antaa samalla seuraavalle pelaajalle hyvän mahdollisuuden kerätä vielä enemmän pisteitä.

Pelin hinta on 39 dollaria ja päälle tulee postikuluja 14 dollaria, eli Suomeen toimitettuna peli maksaa 53 dollaria. Toimitus arvioidaan marraskuulle 2017 ja se on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Skyways

Maailmanlopun sota Lähi-idässä

Armageddon War on platoonatason sodankäyntiä lähitulevaisuuden lähi-idässä. Vastakkain ovat Israel vihollisineen, USA ja Venäjä. Tyyliltään tämä on perinteistä chittejä heksoissa -sotimista.

Pelin erikoisuuksiin kuuluu joukkojen aktivointi jatkuvalla chit-pull-menettelyllä, eli jokaista yksikköä kohden on komentomerkkejä, joita nostetaan kupista ja kun kuppi on tyhjä, kaikki paitsi viimeinen merkki palautetaan takaisin kuppiin. Joku enemmän sotapeleihin perehtynyt voi kenties kommenteissa valaista, miten tämä eroaa tavanomaisesta chit-pull-menettelystä, minulle tämän ainutlaatuisuus jäi vähän epäselväksi.

Perusmalli maksaa 100 dollaria Suomeen toimitettuna. Luksusmalli erikoisnoppien kera maksaa 110 dollaria. Kaverin kanssa yhden perusmallin hinnaksi tulee vain 70 dollaria. Yksinpelilaajennos maksaa 35 dollaria ekstraa. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu marraskuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Armageddon War

Maan, ilman ja meren sankarit, taas

Heroes of Land, Air & Sea on Scott Almesin ja Gamelyn Gamesin (Tiny Epic -pelit) uusin tuotos, 4X-peli, jossa ihmiset, örkit, kääpiöt ja haltiat ottavat toisistaan mittaa. Peli on uusintayrityksellä, edellinen yritys tammikuussa ei onnistunut.

Tämä ei ole enää lainkaan Tiny, vaan laatikosta löytyy valtava pelilauta (noin 99 × 66 cm), 80 miniatyyriä ja 32 pahvirakennelmaa. Itse peli on alueiden hallintaa, resurssinysväystä ja vihollisten heikkouksien hyväksikäyttöä. Pelaajilla on sankarit, jotka kasvattavat voimiaan pelin aikana ja taikuutta, jolla voi saada yllättäviä tuloksia.

Paketteja on yksinkertaistettu edellisestä. Perusmalli maksaa 99 dollaria Suomeen toimitettuna, Deluxe-malli maksaa 164 dollaria. Perusmalli on 1–4 pelaajalle, Deluxe 1–6 pelaajalle. Toimitus luvataan maaliskuulle 2018 ja on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Heroes of Land, Air and Sea

Purjehdus kohti kuolemaa

Sailing Toward Osiris on egyptiläisteemainen työläistenasettelupeli. Faaraon ruumista kuljetetaan pitkin Niiliä kohtaamaan Osiris viimeisellä tuomiolla. Pelaajat rakentavat Niilin varrelle monumentteja keräten mainetta ja kunniaa.

Perusmalli maksaa 61 dollaria Suomeen toimitettuna. Luksusmalli on 71 dollaria. Toimitus on luvattu helmikuulle 2018 ja on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Sailing Towards Osiris

In the midnight hour, she cried Moa, Moa, Moa!

Moa on Martin Wallacen fantasiatulkinta Uuden-Seelannin alkuasukkaiden ja uusien tulokkaiden välisestä konfliktista. Alkuasukkaita ovat linnut: moat, kotkat, kiwit, pukekot ja kakapot, tulokkaita nisäkkäät: koirat, rotat, näädät ja pussirotat.

Pelaajat yrittävät vallata mahdollisimman paljon pelilautaa. Maastokortit kertovat, missä saa toimia ja mitkä nisäkkäät aktivoituvat.

Peli maksaa 40 dollaria, postikuluiksi arvioidaan 17 dollaria. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu lokakuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Moa

Tulevia tapahtumia

19.–21.5.2017: Kuopiossa järjestetään raskaisiin ja pitkiin peleihin erikoistunut pelitapahtuma HexaCon III. Tapahtumapaikkana on Kinkkuconista tuttu Lukema. Lisätietoja Lautapeliseuran foorumilta, tapahtuman sivut Facebookissa.

10.6.2017: Pelicon on Suomen pelimuseon, Lautapeliseuran, Ropeconin ja lautapelikahvila Tavernan yhteinen peliesittelytapahtuma, jossa esitellään ja pelautetaan lautapelejä ja roolipelejä. Tapahtuma järjestetään museokeskus Vapriikin tiloissa. Itse tapahtuma on ilmainen, mutta Vapriikin pääsymaksu on maksettava. Tapahtuman sivut Facebookissa.

28.–30.7.2017: Helsingin Messukeskuksen valtaa Ropecon, Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma, jossa kaikenlaiset lauta-, kortti-, rooli- ja figuuripelit ovat pääosassa. Lisätietoja Ropeconin sivuilta.

15.–17.9.2017: Syksyn iso pelitapahtuma Lautapelaamaan järjestetään poikkeuksellisesti jo syyskuussa Kaapelitehtaan hankalan varaustilanteen vuoksi. Lisätietoja lähempänä.

Lautapelioppaan viikon tapahtumat

Lautapeliopas oli viikonloppuna pari päivää poissa linjoilta domainin uusimisessa tapahtuneiden häiriöiden johdosta.

Lautapeliblogien uudet jutut

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Viikkokatsaus 8.5.2017: Lautapelit.fi- ja Origins-uutuuksia”

Tuo Card City XL kiinnostaisi todella. Onko kukaan täällä sijoittanut siihen rahojaan? Vaikuttaisi kaikkien tuossa Mitä huomioidan kickstarter-kampanjoita tukiessa- artikkelissa mainittujen kriteerien valossa melko varmalta projektilta, oletteko samaa mieltä?

Pistäisin rahat kiinni Card Cityyn aivan huoletta: Alban Viard on luotettava toimija, joka on tähän asti hoitanut kampanjat kunnolla, samoin suomalainen LudiCreations, joka kampanjassa on myös mukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *