Kategoriat
Peliarvostelut

Cleopatra and the Society of Architects

On näyttäviä pelejä ja on näyttäviä pelejä. Cleopatra and the Society of Architectsin pakkauksesta paljastuu egyptiläistyylinen palatsi, tai ainakin sen osat. Pelin aikana pelaajat kokoavat palatsia pelin kannen päälle asetetulle laudalle. Tyylikkäiden komponenttien merkitys pelaamisen kannalta on vähäinen, mutta näyttävä palatsi on ilo silmälle.

Pelin idea

Mekaanisesti Cleopatra on melko yksinkertainen rakentelupeli. Pelaajat voivat vuorollaan joko nostaa kortteja tai käyttää niitä rakentamiseen. Eniten rakentanut pelaaja kerää eniten rahaa ja vie lopulta voiton – jos ei ole korruptoitunut. Korttien joukossa on tehokkaampia resurssikortteja ja muita pelaajia haittaavia toimintakortteja, joiden käyttäminen lisää pelaajien korruptiota.

Korruptoitunein pelaaja syötetään pelin lopussa krokotiileille, eli hän häviää pelin automaattisesti, rahasta viis. Korruptio ei ole ainoa nokkela mekanismi pelissä. Puolet pakasta sekoitetaan kuvapuoli ylöspäin, puolet kuvapuoli alaspäin. Korttien valitseminen on yksi haaste – ottaako mahdollisimman paljon kortteja vai pyrkiäkö välttelemään korruptiota?Cleopatra and the Society of Architects

Hauska ja näyttävä perhepeli

Cleopatra on helppo oppia, opettaa ja pelata. Näyttävät komponentit tekevät pelaajien houkuttelemisen helpoksi ja nokkelat pelimekaniikat viihdyttävät myös vaativampaa pelaajaa. Koska palatsia rakennetaan pala kerrallaan, peli on täynnä pieniä lyhyen aikavälin tavoitteita, joiden toteuttaminen tuo mielihyvää, vaikka koko peliä ei voittaisikaan.

Suunnittelija: ,
Julkaisija: Days of Wonder
Ilmestymisvuosi: 2006
Pelaajamäärä: 3-5
Pituus: 60 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *