Kategoriat
Peliarvostelut

Disney Lautapeli

Ikä: 5+. Tässä helpossa lastenpelissä kootaan Disney-aiheisia palapelejä liikkumalla laudalla noppaa heittämällä.

Pelissä täydennetään kuuden kuvakortin muotoisia palapelejä. Ensimmäisenä palapelinsä kokoon saanut voittaa. Palapeleissä on tuttuja Disney-hahmoja, kuten Peter Pan sekä Kaunotar ja kulkuri.

Pelin idea

Pelin aluksi kuvakortit sekoitetaan kuvapuoli alaspäin, ja pelaajien nappulat sijoitetaan pelilaudalle. Pelaajalla saa olla edessään kerrallaan korkeitaan kuusi kuvakorttia. Pelaaja kiertää pelilautaa heittämällä noppaa, ja siirtymällä eteenpäin sen osoittaman silmäluvun verran.

Jos pysähtyy ruutuun, jossa on Bambin kuva, saa nostaa uuden kuvakortin tai laittaa yhden vanhoista takaisin pöydälle. Rumpalin kuvan sattuessa kohdalle saa vaihtaa yhden oman korttinsa jonkun vastustajan korttiin. Dumbo puolestaan usuttaa uuteen vauhtiin, ja pelaaja saa uuden heittovuoron.

Disney Lautapeli
Kuva: Jarno Tuimala

Pientä taktikointia

Rumpali onkin aika veikko! Hänen avullaan pelaaja voi useinkin nopeuttaa omaa peliään, ja koota oman palapelinsä nopeasti valmiiksi. Toisaalta halutessaan Rumpalin avulla voi tehdä myös kiusaa, ja estää toisia saamasta omia palapelejään valmiiksi. Tämä tarjoaa tietysti pelaajien välille hieman vuorovaikutusta, mutta perheen pienimmät saa varmasti hermostumaan, jos ryöstää melkein valmiista palapelistä palasen.

Palapelien kokoaminen ensimmäistä kertaa on melko vaativaa, sillä missään ei ole esimerkkiä siitä, miltä kukin palapeli näyttää valmiina. Niinpä ennen ensimmäistä pelikertaa kannattanee koota kukin palapeli kertaalleen, jotta niiden kuvat jäävät mieleen.

Faktat Disney Lautapelistä

Julkaisija: Egmont Kustannus Oy Ab / Kirjalito

Mutkikkuus: Vaatii hieman hahmotus- ja päättelykykyä. Ikäsuositus (yli 5 vuotta) onkin melko kohdallaan.

Onnen vaikutus: Suuri, kuten aina noppapeleissä.

Vuorovaikutus: Korttien vaihtaminen pelaajien kesken helpottaa oman palapelin valmistumista, mutta halutessaan samalla tekniikalla voi myös estää vastapelaajien palapelien valmistumisen.

Teema: Kuvitus on yksinomaan Disney-aiheista.

Uudelleenpelattavuus: Aikuisnäkökulmasta peli alkaa toistaa itseään muutaman kerran jälkeen. Lapsinäkökulmasta silloin on juuri oppinut palapelit ulkoa, ja alkaa opetella taktikointia.

Kieliriippuvuus: Kielivapaa, pois lukien säännöt, jotka ovat mukana vain suomeksi.

Pelaajamäärä: 2-4

Pituus: 30 minuuttia

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *