Kategoriat
Uutiset

Charly ja Callisto Göteborgs-Postenin suosikkeja

Charly ja Callisto saivat ainoina peleinä täydet pisteet Göteborgs-Postenin lautapelitestissä. Lautapelit.fi:n Pohjoismaissa julkaisemaa sikapeli Charlyä kehuttiin yksinkertaisen hauskaksi, helposti mukana kulkevaksi ja fiksuksi korttipeliksi. Lasten mielestä peli oli “jätteroligt”.

CharlyCallisto (tai Calisto) puolestaan on Reiner Knizian peli, joka muistuttaa Blokusta, mutta on hieman kevyempi. Peliä kehuttiin yksinkertaisen nerokkaaksi sekä taktisesti ja tilahahmotuksellisesti haastavaksi.

Neljän tähden pelejä olivat muun muassa Carcassonne: Uusi maailma, Skåne, Kaleidos, Minotaurus, Mind Flex, Monopoly Revolution, Rat-a-Tat Cat, Set ja Sorry! Sliders.

Kolmen tähden listalta löytyvät palkintorohmut Dixit (hankala pisteenlasku, liian pitkä)  ja Dominion (hankalat säännöt) sekä muun muassa Werewolf ja Ligretto Dice.

Kaksi tähteä saivat muun muassa Odin’s Table, Undercover in Europe ja Monumento. Odin’s Tablea pidettiin shakkiin tottuneille lapsille liian yksinkertaisena ja peliä kritisoitiin myös siitä, ettei sillä ole mitään tekemistä teemansa kanssa.

Yhden tähden sai yllättäen Lautapelioppaan joululahjalistallekin päässyt Bamboleo, jossa levyn asetteleminen korkkipallon päälle koettiin liian vaikeaksi. Ei se nyt niin vaikeaa ole…

Lue Göteborgs-Postenin juttu: Två spel i topp

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *