Kategoriat
Peliarvostelut

Lentävä matto

Ikä: 5+. Lentävä matto on yksinkertainen kilpa-ajopeli, jota kuitenkin pelataan kaltevalla pelilaudalla, jossa magneetit pysäyttävät matkan silloin tällöin.

Lapsille suunnattuja kilpa-ajopelejä tulee markkinoille varsin tiheään tahtiin. Erottuakseen joukosta on pelien sisällettävä jokin poikkeava jippo. AMO:n suomeksi julkaisemassa Lentävä matto -pelissä jippona on kalteva magneettinen pelilauta.

Pelin idea

Pelilauta on jaettu ruutuihin, joita pitkin pelaajat kulkevat pelaamalla kortteja, joilla kuljetaan joko suoraan tai tehdään käännös johonkin suuntaan. Pelaajat pyrkivät mahdollisimman nopeasti keräämään pelilaudan nurkissa olevat aarteet oman tehtävälautansa osoittamassa järjestyksessä.

Pelistä poikkeuksellisen tekee se, että pelilauta on kalteva. Suurin osa ruuduista on magneettisia.   Magneettiseen ruutuun osuessaan pelaajan lentävä matto pysähtyy oikeaan paikkaan. Joissakin ruuduissa ei kuitenkaan ole magneetteja ja tällaiseen ruutuun pysähtyessään pelaajan matto osuu ilmakuoppaan ja valuu laudalla alaspäin.

Lisää mielenkiintoa peliin tuo se, että pelaajan on käytettävä kaikki viisi korttiaan ennen kuin kortit saa uudestaan käyttöönsä. Näin ollen reittejä on hyvä suunnitella etukäteen. Myös toisten peliin voi sekaantua. Mikäli toinen pelaaja sattuu omalle kulkureitille, vastustajan lentävää mattoa voi puskea edellään ja sotkea toisen suunnitelmat.Lentävä matto -lautapeli

Nopeaa viihdettä lapsille

Lentävä matto on selvästi suunnattu lapsille ja pelin ikäsuositus onkin viidestä vuodesta ylöspäin. Magneettinen pelilauta onkin varmasti monelle lapsipelaajalle mieleen. Ilmakuoppien paikkojen miettiminen lisää peliin kilvanajon lisäksi muistipelin henkeä. Kevyttä kiusantekoakin voi harrastaa tökkimällä vastapelaajia.

Lasten kanssa pelatessa kiltti taktiikka saattaa kuitenkin olla palkitsevampi, mikäli pelin haluaa pöydälle useammankin kerran. Pelilaudan voi asettaa neljällä eri tavalla, joten ilmakuoppien ulkoa oppiminenkaan ei tule ihan heti ongelmaksi.

Kaksinpelinä Lentävä matto on hieman tylsä. Laudalla on kaksinpelissä liikaa tilaa, eikä vuorovaikutusta juurikaan synny. Useammalla pelaajalla syntyy ruuhkaa ja törmäyksiä tapahtuu enemmän, mikä tekee pelistä hauskempaa. Moninpelinä peli onkin aivan kelvollinen lastenpeli. Yhden pelin kesto on maksimissaan 20 minuuttia. Sen pituiseksi peliksi Lentävä matto tarjoaa  mukavasti viihdykettä.

Faktat Lentävästä matosta

Suunnittelija:

Julkaisija: HUCH & Friends (2012), AMO (2013)

Mutkikkuus:  Peli on helppo oppia ja opettaa muille.

Onnen vaikutus: Ilmakuopat ja kolarit vaikuttavat suunnitelmiin, mutta menestyminen vaatii suunnittelua ja hyvää muistia.

Vuorovaikutus:  Suuremmalla pelaajamäärällä vuorovaikutusta syntyy, kun laudalla on enemmän toimintaa. Kaksinpelissä interaktiota on vähän.

Teema: Peli on melko abstrakti kilpa-ajopeliksi.

Uudelleenpelattavuus:  Paljon pelattaessa idea kuluu ja laudankin alkaa muistamaan ulkoa.

Kieliriippuvuus:  Peli on suomenkielinen.

Pelaajamäärä: 2–4

Pelin kesto: 10–20 minuuttia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *