Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi:n myydyimmät pelit 2010

Lautapelit.fi on julkaissut taas myydyimpien pelien listansa. Jälleen kerran tarjolla on kolme listaa: yleislista sisältäen kaikki Lautapelit.fi:n myymät pelit ja muissa liikkeissä myydyt Lautapelit.fi:n julkaisut, erikoisliikkeiden myymät pelit sisältävä lista ja vieraskielisten pelien lista.

DixitEnsin yleislista:

 1. Dixit
 2. Mallorca
 3. Carcassonne
 4. Quoridor Kid
 5. Dominion – Valtakunta
 6. Bohnanza
 7. Menolippu
 8. Menolippu Eurooppa
 9. RushHour
 10. Charly

Dixit ja Mallorca ovat tietysti uudet Vuoden pelit, muuten listalla on sitten tuttuja vanhoja vuoden pelejä ja muuten vain menestyneitä pelejä — ja lopussa sitten Charly, tuo yllättävän hurmaava pieni korttipeli.

Halli GalliVain alan liikkeissä myytävät pelit:

 1. Halli Galli
 2. Pandemia
 3. 7 Wonders
 4. Dominion – Hovin Juonet
 5. 6 Nimmt
 6. Bang!
 7. Coloretto
 8. Diamant
 9. Alhambra
 10. PitchCar

Tätä listaa hallitsi viime vuonna Bohnanza, joka tänä vuonna poistui listalta päästyään Info-kirjakauppoihin myyntiin suuren suosionsa vuoksi. Ykkösnousija on tietysti 7 Wonders. Puerto Rico poistui listalta, koska sen painos loppui strategisesti juuri joulusesongin aikaan.

AgricolaVieraskieliset pelit:

 1. Agricola
 2. Small World
 3. Arkham Horror
 4. Bang! The bullet
 5. Race for the Galaxy
 6. Guillotine
 7. Settlers of Catan
 8. Power Grid
 9. Dungeon Lords
 10. Twilight Struggle

Viime vuonna listan ykkönen oli Jungle Speed, jonka menekki on toki vain kasvanut viime vuodesta — mutta silti peli ei myy tarpeeksi päästäkseen suomenkielisten pelien listan kärkeen. Aivan suuren suurta ei siis ole vieraskielisten pelien menekki. Loppupäässä listaa on vaihtelua ja tulokset varsin pienestä kiinni, mielenkiintoisena nimenä listalle nousi Twilight Struggle.

Lautapelit.fi julkaisee jonkun listan peleistä suomeksi vuoden 2011 aikana. Siitä vain arvailemaan… Lautapelioppaalla ei ole sisäpiirin tietoa asiasta, mutta arvataan nyt, että kyseessä on Smallworld tai Power Grid.

Lähde: Lautapelit.fi Top 10

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *