Just 4 Fun

Suunnittelija Jürgen Grunaun tavoitteena on tehdä käyttöpelejä: yksinkertaisia pelejä, joiden säännöt oppii hetkessä ja joita pääsee pelaamaan nopeasti. Siinä tavoitteessa Just 4 Fun on onnistunut. Peli on helppo ja vaivaton, eikä aivan suotta Spiel des Jahres -finalisti.

Pelin idea

Pelin idea on yksinkertainen, pelaajat yrittävät saada laudalle aikaan neljän suoran nappuloistaan. Nappuloita voi olla ruudussa useampia, mutta vain enemmistön haltija voi laskea ruudun omakseen. Nappuloita ei saa kuitenkaan pelata mihin haluaa, vaan voidakseen pelata nappulan on pelattava kädestään kortteja, joiden numeroarvojen summa vastaa ruudun numeroa.

Tuloksena on peli, joka pistää päässälaskutaidon koetukselle, sillä pelaajat joutuvat ynnäämään korttejaan jatkuvasti miettiessään, millä yhdistelmällä sopivaan ruutuun pääsee pelaamaan. Jos ei nauti laskemisesta, Just 4 Fun ei ole takuuvarmasti suosikkipeli. Toisaalta tämä peli käy hyvästä, viihteellisestä päässälaskuharjoituksesta.Just 4 Fun

Ulkoasultaan vähän vaisu peli vaikuttaa idealtaan hyvin tylsältä, mutta onnistuu olemaan yllättävänkin viihdyttävä. Siitä pisteet, ja kenties peli tosiaan toimii päässälaskuopetteluna lapsille. Lautapeliharrastajalle tämä ei kuitenkaan riitä, täytepeliksi Just 4 Fun on turhan iso ja hankala. Jännittävämpiäkin löytyy.

Kolminpelistä kuului kritiikkiä sen suhteen, että kolmas pelaaja on helposti tilanteessa jossa joutuu valitsemaan voittajan. Nelinpeli on varsin kaoottista ja edellyttää, että pelaajat blokkailevat potentiaalisia voittajia — joku voi voittaa sillä, että muut edistävät omaa peliään mieluummin kuin uhraavat korttejaan toisten blokkaamiseen. Kaksinpelissä blokkaaminen on selkeämpää ja peli onkin kenties parhaimmillaan kahdestaan.

Suunnittelija:
Julkaisija: Kosmos, Competo
Ilmestymisvuosi: 2006
Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 20-30 min

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Just 4 Fun

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:18
Aito keskiarvo:2.56
Tasoitettu keskiarvo:3.06
  • 0: 0
  • 1: 1
  • 2: 6
  • 3: 11
  • 4: 0
  • 5: 0

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.