Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi:n myydyimmät pelit 2012

Lautapelit.fi on julkaissut taas perinteiseen tapaansa viime vuoden myydyimmät pelit (katso 201120102009 ja 2008). Listoja on kolme, sen mukaan miten laajasti pelejä on ollut saatavilla.

Eclipsen kansikuva. Kuva: Lautapelit.fiYleisessä sarjassa ovat pelit, jotka ovat myynnissä Lautapelit.fi:ssä ja kaikissa muissakin myyntipaikoissa:

 1. Eclipse
 2. Halli Klack
 3. Africana
 4. Mondo
 5. Timeline
 6. Carcassonne
 7. Dixit
 8. 7 Wonders
 9. Halli Galli
 10. Bohnanza

Listaykkönen Eclipse kävi kansainvälisellä tasolla kaupaksi niin hyvä, että ykköspaikka on selvä. Kakkoseksi nousi Vuoden lastenpeli -voittaja Halli Klack. Viime vuoden ykkönen 7 Wonders putosi roimasti ja Menoliput puuttuvat listalta ensimmäistä kertaa. Syy tähän ei ole varsinaisesti Menolippujen huonossa myynnissä, vaan siinä, että muut pelit kävivät vielä paremmin kaupaksi.

Kingdom Builderin kansiSitten vain erikoisliikkeissä myytävät pelit:

 1. Kingdom Builder
 2. Dixit Odyssey
 3. Power Grid
 4. Dobble
 5. 6 Nimmt
 6. Puerto Rico
 7. Jungle Speed
 8. Diamant
 9. Katamino
 10. Zooloretto

Kingdom Builder kiilasi oikeutetusti tämän listan kärkeen. Dixit Odyssey nousi hienosti kakkoseksi. Halli Galli poistui tältä listalta päälistalle. Dobble poistui isojen ketjujen valikoimista, mutta käy kaupaksi sen verran hyvin, että pääsi tälle listalle. Kataminon sijoitus voisi olla parempikin, jos painos ei olisi loppunut kesken.

Eclipsen kansikuva. Kuva: Lautapelit.fiKolmannelta listalta löytyvät parhaiten myyvät englanninkieliset:

 1. Eclipse
 2. Small World
 3. Arkham Horror
 4. Munchkin
 5. Agricola
 6. King of Tokyo
 7. Small World Underground
 8. Twilight Struggle
 9. Village
 10. Bang! The Bullet

Kärki on aika lailla sama kuin viime vuonna, vain eri järjestyksessä. King of Tokyo on uusi nimi listalla.

Lähde: Lautapelit.fi Top 10

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *