Kategoriat
Uutiset

Viikkokatsaus 17.7.2017: Spiel des Jahres -voittajat

Vuoden merkittävimmän lautapelipalkinnon Spiel des Jahresin voitti Kingdomino. Kennerspiel des Jahresin voitti EXIT – Das Spiel -pakohuonepelien sarja.

Tämä on Lautapelioppaan viikkokatsaus, kerran viikossa ilmestyvä kurkistus lautapelien maailmaan ja Lautapelioppaan tapahtumiin. Lukemalla tämän raportin joka viikko pysyt hyvin kärryillä siitä, mitä Lautapelioppaassa tapahtuu ja saat jonkunmoisen käsityksen lautapelimaailman olennaisista tapahtumista.

Tämän viikkokatsauksen toimitti Mikko Saari.

Spiel des Jahres -voittajat: Kingdomino ja Exit

Vuoden 2017 Spiel des Jahres -voittaja julkistettiin maanantaina 17.7.2017. Vuoden parhaan pelin palkinnon kuittasi odotetusti Kingdomino, Bruno Cathalan suunnittelema yksinkertainen perhepeli.

Raadin mukaan Kingdomino kohottaa vanhan dominopelin idean uudelle tasolle, menettämättä kuitenkaan idean yksinkertaisuutta. Päinvastoin: peli on hienosti tiivistetty olennaiseen. Raati arvosti laattojen valitsemisen ja vuorojärjestyksen yhdistämistä ja oivallista kaksinpelimuunnelmaa, jossa pelataan isommalla pelialueella.

Palkinnon muita ehdokkaita olivat Reiner Knizian El Dorado ja Kasper Lappin Magic Maze.

Kokeneemmille pelaajille suunnatun Kennerspiel des Jahres -palkinnon voitti Inka ja Markus Brandin EXIT – Das Spiel, pakohuonepelien sarja. Tämäkään valinta ei yllätä: muut vaihtoehdot olivat selvästi raskaampia, pakohuonepelit ovat nyt erittäin kuuma aihe ja EXIT-sarjaa pidetään yhtenä parhaista pakohuonepeleistä.

Raadin mukaan ensimmäisen sarjan kolme peliä edustavat erinomaista pelisuunnittelua ja huomattavaa laatua. Pelit ovat täynnä kekseliäitä ongelmia, joiden ratkaisut ovat usein nerokkaita. Pelit ovat pakkohankinta kaikille, joita aihepiiri kiinnostaa.

Ehdolla olivat lisäksi Terraforming Mars ja Raiders of the North Sea.

Lautapelaamaan etsii työvoimaa

Seuraava Lautapelaamaan järjestetään jo syyskuussa ja tapahtuman työvoimahaku on alkanut. Työvoiman tarkka tarve ja palkitsemismenettelyt ovat vielä vähän auki, mutta jos haluat tehdä jotain tapahtuman hyväksi, voit jo ilmoittautua.

Tehtävissä on luvassa pelikirjastopäivystyksiä, yleisen infohenkilön tehtäviä, pelien esittelyä, kasausta ja purkamista. Lisätietoja työvoimahausta löytyy Lautapeliseuran foorumilta.

Lautapelaamaan kannattaa merkitä kalenteriin 15.–17.9.2017!

Lautapelaamaan 2017

Playmore Gamesille miljoonarahoitus

Playmore Gamesin logoSuomalainen pelialan yritys Playmore Games on kerännyt 1,5 miljoonan euron rahoituksen. Race to the North Pole -pelistä tunnettu Playmore on kuitenkin satsannut muualle kuin pelien tekemiseen: Playmoren tuotteena on Race to the North Polen oheistuotteesta tullut Dized-sovellus, joka opettaa lautapelien säännöt vaivattomasti ja ilman sääntökirjaan perehtymistä.

Peliharrastajan näkökulmasta sääntökirjan tavaaminen ei ole suurikaan vaiva, mutta satunnaisille pelaajille sääntöjen opettelu on puisevaa hommaa – sen näkee vaikkapa sääntöjenopetusvideoiden suosiosta. Dized opettaa pelit interaktiivisen tutoriaalin avulla, eli ikäänkuin pöydässä olisi taitava sääntöjenselittäjä apuna. Mukana on myös sääntöjenhakutoiminto (ei enää sääntökirjan selaamista jonkun yksittäisen säännön selvittämiseksi) ja apua setupin tekoon.

Tämänhetkisten sijoittajien joukossa ovat muun Tekes, Hans im Glück, dV Giochi ja Eric M. Lang. Kiinnostusta siis löytyy. Syyskuussa on luvassa joukkorahoituskierros, jonka tarkoituksena on kerätä lisärahoitusta ja tuoda projektille näkyvyyttä.

Playmore Games etsii työntekijöitä, eli lautapeleihin liittyvästä web- ja ohjelmistokehitystyöstä kiinnostuneiden kannattaa tutustua tarkemmin.

Ultra Pro ostoksilla

Ultra Pron logoUltra Pro on taas laajentanut pelinjulkaisupuoltaan. Playroom Entertainment (linkin klikkaajille varoitus: sivut voivat aiheuttaa vaarallisia flashbackeja vuosituhannen alkuvuosilta) siirtyy Ultra Pron siipien alle, mutta jatkaa toimintaansa itsenäisenä yksikkönä. Kesän julkaisuihin kuuluu Reinhard Staupen suunnittelema Fake News or Not? -arvuuttelupeli.

Ultra Pro alkaa olla jo muutakin kuin säilytys- ja suojausvarustevalmistaja. Hiljattain hankittiin myös Stone Blade Entertainmentin pelien julkaisuoikeudet. Pakettiin sisältyy siis muun muassa Ascension. Stone Blade voi keskittyä pelien suunnitteluun, kun Ultra Pro ottaa haltuunsa jakelun, myynnin ja markkinoinnin. Myös Kremlin-pelin uuden laitoksen tehnyt Jolly Roger Games on siirtynyt Ultra Pron omistukseen.

Asiasta uutisoi Purple Pawn.

Lisätietoja Imperiumin noususta

Fantasy Flight on kertonut lisää Star Wars: Rebellionin Rise of the Empire -lisäosan sisällöstä. Lisäosa on vahvasti Rogue One -elokuvan inspiroima ja sisältää runsaasti uusia tehtäviä molemmille osapuolille.

Kuolontähdestäkin tulee monipuolisempi työkalu. Kokonaisen planeetan räjäyttämisen sijasta sillä voi tehdä Rogue One -leffasta tutun yhden reaktorin sytytyksen, jolla pyyhkäistään pois kapinallisten maajoukot tuhoamatta itse planeettaa. Lue juttu Fantasy Flightin sivuilta.

Uusilla johtajilla on nyt pieniä taitoikoneita. Niillä saa apua tehtävien suoritukseen, mutta jos johtajaa vastustetaan, niillä ei saa heittää mustia tai punaisia noppia. Pienillä taitoikoneilla heitetään lisäosan vihreitä noppia, jotka tuottavat heikommin osumia. Tehtävien suorittaminen siis helpottuu – paitsi jos joku asettuu vastustamaan johtajaa. Johtajista kerrotaan lisää tässä artikkelissa.

Rise of the Empiren kortteja

Lisää Marsia maankaltaistettavaksi

Terraforming Marsin ensimmäinen lisäosa Terraforming Mars: Hellas & Elysium on tulossa pian. Gen Conissa myynnissä oleva lisäosa on kaksipuolinen pelilauta, jonka toisella puolella on Hellas ja toisella Elysium.

Elysium-puolelta löytyy Marsin korkein kohta, Olympus Mons, jonne rakentaminen palkitaan kolmella kortilla. Laudan pohjoispuolella on laajoja alankoja, etelässä taas runsaasti mineraaleja. Hellas sisältää Marsin etelänavan ja suuren Hellas-kraaterin.

Molemmilla laudoilla on uudet Milestonet ja palkinnot.

Stefan Feldiltä uusi iso peli

Queen Gamesilta tulee uusi Stefan Feldin peli Merlin. Tästä on vielä kovin vähän tietoa, mutta isosta pelistä on kyse, Essenissä julkaistaan ja jotenkin feldimäiseltä se kyllä näyttää.

Ulrich Fonrobert julkaisi pelistä oheisen kuvan Twitterissä.

Merlin

Carcassonnesta kaksinpeliversio

Hans im Glück (ja kenties Lautapelit.fi) julkaisee Carcassonnesta pienen kaksinpeliversion Carcassonne für 2. Syyskuussa 2017 ilmestyvä versio on pakattu peltirasiaan ja sisältää 48 laattaa ja kaksitoista meepleä. Olisivatkohan laatatkin sitten alkuperäistä pienempiä? Vähänlaisesti oli vielä tietoa saatavilla.

Flamme Rouge ja Tour de France

Flamme Rouge sai hauskasti mainosta Tour de Francen yhteydessä, kun Facebookissa julkaistiin video, jossa Direct Energie -pyöräilytiimi tutustui peliin. Asiasta lisää (ranskaksi) pelin ranskalaisen julkaisijan Gigamicin sivuilla.

Meeples Choice Awards

Sarjassamme merkittäviä palkintoja, Spielfrieks-Yahoo-ryhmän jäsenet äänestivät perinteiset Meeples Choice Awardsit. Kolmen kärki oli Terraforming Mars, Great Western Trail ja Yokohama – ei nyt ehkä aivan yllättävin kolmikko. Varsinkin Terraforming Mars ja Great Western Trail voittivat äänestyksen selkeällä erolla muihin peleihin.

Honshu ja Flamme Rougekin pääsivät listoille. Koko lista löytyy Opinionated Gamers -blogista.

(Ihan merkityksetön joukko Spielfrieks ei ole: minäkin kuuluin ryhmään joskus sen alkuaikoina ja se osaltaan inspiroi perustamani suomalaisen lautapelikeskusteluryhmän, josta puolestaan tuli tavallaan Lautapeliseuran foorumi.)

Puolenkuun pelit juhlii synttäreitä Ropeconissa

Puolenkuun pelit juhlii Ropeconissa 20-vuotista taivaltaan järjestämällä turnauksia. Perjantaina klo 18 pelataan RED7-turnaus, lauantaina klo 18 lajina on King of Tokyo, klo 24 eli sunnuntain puolella pelataan Cosmic Encounter ja sunnuntaina klo 12 viimeisenä Kingdomino.

Turnauksiin mahtuu 16 pelaajaa, voittajille on luvassa 30 € lahjakortti Puolenkuun peleihin ja t-paita. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Ropeconissa Puolenkuun pelien ständillä.

Kickstarter-pelit

Kickstarterin logoAlla esiteltävät pelit ovat rahoitusta kerääviä Kickstarter-kampanjoita. Ennen kuin annat rahojasi Kickstarter-kampanjoihin, kannattaa tehdä vähän pohjatöitä. Lautapelioppaan Mitä huomioida Kickstarter-kampanjoita tukiessa -artikkeli on oivallinen aloituspiste.

Tähän on valikoitu mielestämme kiinnostavimpia ja parhaimpia kampanjoita, mutta mitään takeita ei näistäkään voi antaa.

Kampanjoiden yhteydessä puhutaan EU-ystävällisestä toimituksesta. Se tarkoittaa, että toimitus tulee EU:n sisäpuolelta, jolloin arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa. EU:n ulkopuolelta tuleviin lähetyksiin lisätään 24 % arvonlisävero, joka lasketaan sekä tuotteen hinnalle että postikuluille.

Tähtien rajaseudut

Star Realms: Frontiers on uusin osa Star Realms -saagaa. Colony Warsin tapaan Frontiers on itsenäinen paketti, mutta täysin yhteensopiva ja yhdistettävissä peruspelin kanssa.

Mitä uutta? Peli on nyt paketoitu Hero Realmsin tyyliseen boksiin ja lähtökohtaisesti 1–4 pelaajan paketti. Pistekortit lienee toteutettu aikaisempaan fiksummin, kuten Hero Realmsissa. Mukana on soolo- ja yhteistyöhaasteita.

Stellar Allies -lisäosapaketissa on 12 uutta kahden värin korttia, mukana myös sellaisia väriyhdistelmiä, joita ei vielä Star Realms: United -setissä nähty. Command Decksit ovat komentajapakkoja, joissa pelataan sääntöjä muuttavalla erikoisjohtajalla. Ehkä vähän Hero Realmsin Character Packien tapaan?

Yksinomaan Kickstarterissa julkaistavat kortit julkaistaan myöhemmin (vuoden tai parin sisällä) yleiseen jakeluun uudella kuvituksella. Tämä on aika fiksu ratkaisu: Kickstarter-bonusta on, ja kortit ovat jatkossakin tunnistettavissa yksinoikeusbonuksiksi, mutta kiinnostavaa sisältöä ei lukita vain Kickstarter-tukijoiden käyttöön.

Pelkän peruspelin saa Suomeen toimitettuna 35 dollarilla. Diili on luultavasti huono, ottaen huomioon että vastaavan kokoista Hero Realmsia myydään Suomessa alle 20 eurolla. 45 dollarin hintainen Gamer Tier stretch goaleineen ja Kickstarter-spesifeine kortteineen onkin parempi idea, jos nyt haluaa osallistua. 80 dollarin hintainen Commander Tier lisää vielä vähän KS-yksinoikeusmateriaalia. Toimitukset ovat EU-ystävällisiä ja luvattu joulukuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Star Realms: Frontiers

Verikartanon murha

Murder at Blood Mansion on melko reipashenkisesti nimetty peli. Murhamysteeristä tässä on kyse, pelaajien on selvitettävä kuka on murhaaja. Murhaajan on puolestaan paettava.

Peli on yksinkertaista kortinveivausta, jossa kortteja varastetaan toisilta pelaajilta, nostetaan pakasta, tehdään erilaisia toimintoja, tavoitteena tunnistaa syyllinen, löytää oikea murha-ase ja saada kokoon riittävästi syyllisyyspisteitä, jotta saa syytöksen esitettyä.

Peli maksaa 37 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu joulukuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Murder at Blood Mansion

Baarisika

Barpig on taverna, johon kaikki seikkailijasiat menevät bailaamaan. Peli lupaa helpon setupin ja säännöt ja takuuvarmaa hupia aloittelijoille ja kokeneille pelaajille. Uudelleenpelattavuutta tulee paitsi monista erilaisista hahmoista erikoisvoimineen, mutta myös voimien yllättävästä luonteesta.

Peli on pienikokoinen eli helposti mukana kulkeva, ja varsin näyttävästi kuvitettu. Luvassa on roolipeli- ja viinanjuontihenkistä huumoria, vitsikkäitä sanaleikkejä ja baariystävällistä pelattavuutta.

Peli maksaa 28 euroa Suomeen toimitettuna. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu lokakuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Barpig

Tyttöjä ja peikkoja Bergenissä

Night Clan on pienimuotoinen aluehallinta- ja päättelypeli, jossa pelaajat ovat bergeniläisiä herttuoita, jotka piilottavat tyttäriään ja rikkauksiaan turvaan yössä saalistavilta peikoilta. (Mitäköhän pelintekijöiden ajatusmaailmasta kertoo se, että rikkaudet ovat pelissä tuplasti arvokkaampia kuin tyttäret? Rikkauksia on toki vähemmän kuin tyttäriä…)

Jokaisella pelaajalla on samanlainen 13 kortin pakka, josta kortteja – niin tyttäriä, aarteita kuin peikkoja ja niitä karkottavia misteleitä – pelataan eri paikkoihin Bergenissä. Kun peli on loppu, eniten kortteja pelannut hallitsee paikkaa ja saa sen kortit, mutta peikot tuhoavat kaikki paikan kortit, elleivät itse joudu mistelin karkoittamiksi. Japanissa peli on ilmestynyt jo 2014, nyt peli on tulossa länsimaihin laajempaan jakeluun.

Peli maksaa 15 euroa Suomeen toimitettuna. EU-ystävällinen toimitus luvataan tammikuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Night Clan

Kuka kulkee?

Who Goes There? on saanut nimensä John W. Campbellin vuonna 1938 ilmestyneeltä pienoisromaanilta. Suomeksi pienoisromaani on ilmestynyt kokoelmassa Outoja tarinoita 3 nimellä Olento. Tarinaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista scifi-pienoisromaaneista ja se tunnetaan erityisesti filmatisoinneistaan: vuoden 1951 ‘Se’ toisesta maailmasta ja ennen kaikkea tarinalle uskollisempi John Carpenterin The Thing – “se” jostakin vuodelta 1982.

Peli on yhteistyöpeli: alussa kaikki ovat ihmisiä, eikä ketään ole syytä epäillä mistään. Pelaajien on kuitenkin selviydyttävä antarktisesta pakkasesta, vesikauhuisista koirista ja tukikohdassa vapaana liikkuvasta alienista. Pelaajien on tehtävä yhteistyötä, rakennettava varusteita ja päivitettävä niitä paremmiksi. Tukikohdassa sisällä oleminen on turvallista, mutta peliä ei voi voittaa, ellei seikkaile ulkona – jossa voi altistua olennolle.

Kaikkien tavoitteena on päästä helikopterille ja paeta paikalta – mutta ihmiset haluavat päästä helikopteriin ilman tartunnan saaneita.

Nelinpeliversio maksaa 59 dollaria. 84 dollarilla saa kuusinpelattavan mallin ja kaikki mahdolliset pelattavat hahmot irtoavat 99 dollarilla. Hieman haiskahtaa rahastus tässä kohtaa. Toimitus on EU-ystävällinen ja maksaa 20–30 dollaria. Toimitus luvataan toukokuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Who Goes There?

Tapahtukoon sinun tahtosi

Crusaders: Thy Will Be Done on Seth Jaffeen (Eminent Domain) uusin peli ja Tasty Minstrelin tuorein Deluxified-projekti. Pelaajat pääsevät komentamaan ristiretkeläisiä ja keräämään itselleen mainetta ja kunniaa.

Pelin taustatarina on hauska: Jaffee kuuli uudesta pelistä, joka yhdistelee mancalaa ja rondelia. Jaffee pohti, miten homma toimii ja tuli siihen tulokseen, että sehän on hieno idea: rondelin ruutuihin kertyisi pisteitä ja sitten kun toiminto käytettäisiin, pisteet leviteltäisiin rondelin ruutuihin mancala-tyyliin ja näin pelaajan olisi tehtävä muita toimintoja, kunnes käytetty toiminto olisi taas käyttökelpoinen. No, se toinen peli ei toiminut näin, joten Jaffeella oli mainio idea hyödynnettävänään.

Deluxified-versiossa on paremmat komponentit, muun muassa metallisia kolikoita ja puuosia, siinä missä perusmallissa on pelkkää pahvia. Perusmallin puuosat on koristeltu Deluxified-versiossa silkkipainatuksella. Deluxified-versiota on erittäin vaikea saada käsiinsä tämän Kickstarter-kampanjan ulkopuolella. Deluxified-versioon on tähän mennessä avattu myös muoviset miniatyyrit rakennuksille ja ritareille, seuraava päivitys on palauttaa puiset takaisin, jolloin pelaajat voivat valita, käyttävätkö puunappuloita vai muovifiguureja.

Peli maksaa 91 dollaria Deluxified-versiona, perusmallin saa 72 dollarilla. Toimitus luvataan kesäkuussa 2018 ja se on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Crusaders: Thy Will Be Done

Pedollista tasapainottelua

Beasts of Balance ilmestyi jo viime vuonna ja tarjosi tasapainottelua ja torninrakennusta ja yhdisti tähän vielä digisovelluksen, joka hyödyntää NFC-teknologiaa. Torniin kasattavat eläimet ilmestyvät digitaaliseen peliin ja kasaamalla torniin muutospalikoita, eläimet muuttuvat digipelin puolella.

Nyt on myynnissä pelin uusi laitos, jota on hiottu hieman entisestä, ja lisäksi mukana on pari lisäosaa, joissa on peliin uutta sisältöä.

Peli maksaa 123 dollaria lisäosan ja stretch goalien kanssa, 91 dollaria ilman. Toisenkin lisäosan sisältävä Everything Bundle on 143 dollaria. Toimitus luvataan marraskuulle 2017 ja se on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Beasts of Balance

Legendaarisia olentoja

Eduardo Baraf teki asiallista työtä Herbaceousin Kickstarter-kampanjan kanssa, toimittaen pelit kuukausikaupalla etukäteen. Legendary Creatures on Barafin uusi peli, tällä kertaa vähän isompi tapaus.

Pelaajat käyttävät legendaarisia otuksiaan sankaritekoihin. Peli on korttien draftaamista ja kädenhallintaa. Toisin kuin perinteisissä pakanrakennuspeleissä, pelaajilla on jo pelin alussa vahvoja kortteja, joita voi sitten vaihtaa uusiin ja kenties vielä vahvempiin.

Peli maksaa 54 dollaria Suomeen toimitettuna. EU-ystävällinen toimitus on luvattu toukokuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.Legendary Creatures

Cthulhu ja kulttien nousu

Cthulhu: Rise of the Cults on ties kuinka mones Cthulhu-aiheinen lautapeli. Pelaajat johtavat kulttejaan taistelussa muita kultteja vastaan Arkhamissa. Vuorot toimivat siten, että pelaajat suunnittelevat toimintansa etukäteen ja sitten katsotaan, miten käy.

Vähän sekavanoloinen viritys, sääntökirja on saatavilla, mutta ei siitä hullua hurskaammaksi tule.

Peli maksaa 81 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu huhtikuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Cthulhu: Rise of the Cults

Gloomhavenin perustajat

Founders of Gloomhaven on Gloomhavenin maailmaan sijoittuva työläistenasettelupeli. Pelaajat rakentelevat kaupunkia pelaamalla laudalle resurssilaattoja, joita voi yhdistää toisten pelaajien laattojen kanssa kehittyneemmiksi laatoiksi, joiden tuottamia resursseja toimitetaan eteenpäin.

Toiminnot pelataan korteista. Kun pelatut kortit haluaa takaisin, ne voi nostaa, mutta silloin muut pelaajat saavat tuloja ja tapahtuu äänestys, jossa laudalle tulee uusi arvorakennus. Luvassa on kaupunginrakennusta hyvin runsaalla pelaajien välisellä vuorovaikutuksella.

Peli on saatavilla Tabletop Simulatorissa. Kampanjassa on myös saatavilla print’n’play-tiedostot.

Peli maksaa 56 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu tammikuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Founders of Gloomhaven
Founders of Gloomhavenin kansikuva on Alexander Elichevin käsialaa ja täysikokoiseksi klikkaamisen arvoinen. Kuva: Cephalofair Games

16-bittistä laattojenasettelua

Overworld on videopelitunnelmaa tavoitteleva helposti mukana kulkeva laattojenasettelu- ja aluehallintapeli. Nokkelana detaljina laatoissa on reunoissa hampaat: jos laatat sopivat yhteen, siirto on laillinen. Ei enää ihmettelyä, saako jonkun laatan pelata johonkin kohtaan vai ei!

Karttaa rakennetaan kolmesta neliöstä muodostuvista L-kirjaimen muotoisista paloista. Palojen keskelle voi jäädä tyhjiä ruutuja: niissä on luolaholveja. Mitä kauempana toisistaan olevia luolastoja löytää, sitä parempaa on menestys.

Peli maksaa 35 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on luvattu huhtikuulle 2018 ja on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Overworld

Tulevia tapahtumia

28.–30.7.2017: Helsingin Messukeskuksen valtaa Ropecon, Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma, jossa kaikenlaiset lauta-, kortti-, rooli- ja figuuripelit ovat pääosassa. Ropeconissa on luvassa turnaukset muun muassa Catanista, Carcassonnesta, Qwixxistä ja Pitchcarista. Sami Laakso esittelee Dawn of Merchants -peliään. Kaiken Ropeconin lautapeliohjelman löydät ohjelmaoppaasta. Lisätietoja Ropeconin sivuilta.

15.–17.9.2017: Syksyn iso pelitapahtuma Lautapelaamaan järjestetään poikkeuksellisesti jo syyskuussa Kaapelitehtaan hankalan varaustilanteen vuoksi. Lisätietoja lähempänä.

Lautapelioppaan viikon tapahtumat

Lautapeliblogien viikon jutut

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Viikkokatsaus 17.7.2017: Spiel des Jahres -voittajat”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *