Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi:n myydyimmät pelit 2013

Lautapelit.fi:n myydyimmät pelit vuonna 2013, jaoteltuina perinteiseen tapaan kaikkeen myyntiin, erikoisliikkeissä myytäviin ja Lautapelit.fi:n myymiin englanninkielisiin.

Lautapelit.fi on julkaissut taas perinteiseen tapaansa viime vuoden myydyimmät pelit (katso 2012201120102009 ja 2008). Listoja on kolme, sen mukaan miten laajasti pelejä on ollut saatavilla.

Nationsin kansiYleisessä sarjassa ovat pelit, jotka ovat myynnissä Lautapelit.fi:ssä ja kaikissa muissakin myyntipaikoissa:

 1. Nations
 2. Eclipse
 3. Qin
 4. Escape
 5. Eclipse: Rise of the Ancients
 6. Kellotornin kummitukset
 7. Carcassonne
 8. Roskis
 9. Bohnanza
 10. 7 Wonders

Carcassonne on listan ainoa täysin suomenkielinen peli, muut ovat kaikki monikielisiä laitoksia, joita myydään myös ulkomailla. Jos listattaisiin vain Suomessa myytyjä pelejä, Menolippu ja Catan olisivat ainakin mukana.

Dobblen kansiSitten vain erikoisliikkeissä myytävät pelit:

 1. Dobble
 2. Power Grid
 3. Dixit Odyssey
 4. Pandemia
 5. Katamino
 6. Dominion – Hovin juonet
 7. Puerto Rico
 8. Jungle Speed
 9. Village
 10. Pingwin

Diamant ja Zooloretto poistuivat tältä listalta, koska pelien painokset alkoivat hiipua.  Muuten listalla on pitkälti viime vuodelta tuttuja pelejä.

AgricolaSitten vielä Lautapelit.fi:n myydyimmät englanninkieliset pelit:

 1. Agricola
 2. Smallworld
 3. Terra Mystica
 4. Bang!
 5. Munchkin
 6. Guillotine
 7. Arkham Horror
 8. Love Letter
 9. Game of Thrones Board Game
 10. Hanabi

Listalla on tuttuja nimiä, mutta myös uutuuksia. Nations ja Eclipse olisivat tietysti tämänkin listan ykköset, mutta ne on jätetty tästä pois vaihtelun nimissä. Viime vuonna listan peleistä ilmestyi suomeksi King of Tokyo, saapa nähdä mitä tänä vuonna on tulossa…

Lähde: Lautapelit.fi

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Lautapelit.fi:n myydyimmät pelit 2013”

Hyviä pelejä kärjessä. Lautapelit.fi:n sivuilla lupailtiin että tänä vuonna nähtäisiin yksi tai useampia enkkulistan pelejä suomeksi. Hmm.. Bang ja Munchkin on suomennettu, Arkham ja Terra Mystica karsiutunee itsestäänselvästä syystä. Agricola olisi varmaan kannattanut suomentaa aikaisemmin jos on suomentuakseen, mutta toisaalta siinähän se komeilee myyntilistan ykkösenä edelleen. .. Game of Thrones ehkä kääntyisi tv-sarjan siivellä? Guillotine tuntuu menneen talven lumilta. Small World on tosi suosittu, Days of Wonder ja olisi helppo “kääntää” jos jättää pahvilätkiin enkkutekstit. Tosin se on jo saatavilla Skandinavian kielillä, kannattaako suomeksi. Love Letteristä on vaikea sanoa mitään, onkohan sille kuitenkaan yleisöä? Ehkä samaan saumaan osuu kuin Bang tosin.. Hanabi tuntuu SdJ:nä itsestäänselvältä, mutta toinen pistää miettimään. Itse omistan noista jo kiinnostavat, mutta esim. suomalainen Small World olisi kyllä kova lahjapeli. Tämmöistä spekulaatiota tuli lounastauolla..

Ihan hyvää spekulaatiota. Ainahan se niin on, että jos peliä voidaan samalla painoksella myydä kaikissa pohjoismaissa, julkaisu on todennäköisempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *